Στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Αν δεν κάνουμε ολοκληρωμένη αποτίμηση, δεν θα μάθουμε ποτέ τι φταίει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «έχουμε μπροστά μας μόνο τρία χρόνια για να μάθουμε γιατί έφυγαν οι 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι, συν όσοι δεν ψήφισαν και να τους πείσουμε γιατί πρέπει να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ και ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει την κατάσταση της χώρας».

Ερωτηθείς αν θέτει θέμα ηγεσίας, ξεκαθάρισε ότι, «μόνο στα αρμόδια όργανα θα κάνω τέτοια συζήτηση. Η Αθήνα είναι η μόνη περιφέρεια που αύξησε τα ποσοστά της» και συμπλήρωσε πως, «όταν η αποτίμηση γίνεται στα όργανα, το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει. Όσες φορές το κάναμε, βγήκαμε κερδισμένοι. Έχουμε τώρα μία τεράστια ευκαιρία να το κάνουμε».

«Δεν είναι στόχος μας να πάρουμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε και ερωτηθείς αν θα θέσει ο ίδιος θέμα ηγεσίας, απάντησε:

«Θα κάνω ολοκληρωμένο απολογισμό στα Όργανα, σε ό,τι με αφορά, σε αυτήν τη φάση που είμαστε, είναι το τελευταίο που με απασχολεί, είναι το θέμα ηγεσίας. Αλλά, όταν σου έρχεται ένα αποτέλεσμα που δεν είναι χειροπιαστό, ψάχνεις να δεις τι πήγε λάθος».

Και κατέληξε πως, «όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα, δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία».