Ως ένα εξαιρετικά πιθανό και σοβαρό σενάριο, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Βήμα FM» ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι τα περί εκλογών «είναι ένα σενάριο το οποίο ο πρωθυπουργός εξετάζει πολύ σοβαρά» και μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις και είπε ότι οι πιθανές εκλογές, θα διεξαχθούν με «λίστα», για να ξεκαθαρίσουν οι δύο αρχηγοί, τα εσωτερικά προβλήματα που έχουν στα κόμματα τους,

Ακόμη υποστήριξε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα αποδεχτεί την θέση του ΓΓ του ΟΗΕ: «Η αποδοχή της θέσης του ΓΓ του ΟΗΕ από κ. Παπανδρέου, δεν θα είναι απόδραση τύπου Καραμανλή», είπε ο κ. Καρατζαφέρης

Αναφερόμενος στο πόρισμα για την υπόθεση Siemens, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι εξελίσσεται σε ένα «αλισβερίσι» και σημείωσε ότι οι θέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μια εσωτερική διαδικασία για την άμυνα και την αμοιβαία προφύλαξή τους.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολίασε και το νέο έμβλημα της ΝΔ κάνοντας λογοπαίγνιο: «Από το υπάρχον λογότυπο της ΝΔ νομίζω ότι δεν μπορεί να αποσυρθεί ο πυρσός. Σ’ αυτό το κόμμα πάντα θα μείνει το ‘πυρ’ και το ‘s.o.s’», είπε, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έχει κάθε δικαίωμα να κάνει μία προσπάθεια ανανέωσης, κάτι που προσπαθεί, όπως είπε, «εν μέσω κάποιων δυσκολιών και ενός περιβάλλοντος, στενού ως ‘κολάρου’. Μακάρι να πετύχει».

Ανανέωση θα κάνει και ο ΛΑΟΣ, όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ενόψει της συμπλήρωσης δέκα ετών παρουσίας στην πολιτική σκηνή.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην κατάσταση στο κόμμα του και είπε ότι ο ΛΑΟΣ είναι μία αγαπημένη και ενωμένη οικογένεια.

Υποστήριξε ότι εκφυλιστικά και διαλυτικά φαινόμενα παρατηρούνται «στα κόμματα στα οποία ηγούνται αρχηγοί, οι οποίοι είναι προϊόντα ‘κλωνοποίησης’ και ‘κληρονομιάς’».

Σημείωσε δε ότι δεν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στον ΛΑΟΣ, «όπως δεν θα μπορούσαν να συμβούν στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ή του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Εξ άλλου, ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που θα φέρει η κυβέρνηση κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την στάση τους στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

«Πριν 10 χρόνια οι ίδιοι πολέμαρχοι του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών υπερασπίζονταν στην Αναθεώρηση του Συντάγματος την ατιμωρησία. Εξ αιτίας εκείνης της θέσης που κράτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε μία δεκαετία, την έχουν γλιτώσει δεκάδες επίορκοι πολιτικοί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας ότι «η κακοήθεια συνεχίζεται και σήμερα».

Τέλος ο ΛΑΟΣ επιμένει σε μια «βελούδινη επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας μας, λέγοντας ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε όλοι στην ΕΕ «και ιδιαίτερα οι Γερμανοί, γνωρίζουν ότι θα είμαστε υποχείρια των διεθνών κερδοσκόπων».