«Αύριο, 20 Ιανουαρίου 2011, εκδικάζεται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση των μαθητευόμενων νέων στο Δημόσιο (stagiaires). Πίσω από την δίκη αυτή βρίσκεται η κεντρική πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ για τις μαζικές διώξεις νέων μαθητευόμενων εργαζόμενων, λόγω πολιτικών φρονημάτων, που συνέβαλε στην αύξηση της ανεργίας και στην άρνηση οποιασδήποτε προοπτικής για χιλιάδες νέους. Επιπροσθέτως, η κατάργηση της μοριοδότησης των stages είναι καθόλα παράλογη, αφού αποτέλεσε βασικό στοιχείο προσαρμογής της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία του 1999/70/ΕΚ», δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Νικολόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή, 960 ανήλικοι μαθητευόμενοι εργάζονται με πλήρη απασχόληση στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι λαμβάνουν μισθό 290 ευρώ το μήνα και τελούν σε ιδιαίτερο καθεστώς ασφάλισης, με το χρόνο μαθητείας τους να αναγνωρίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας.

Είναι πλέον σαφές, ότι η κυβερνητική απόφαση για την κατάργηση των stages δεν ήταν παρά μία ακόμη απόδειξη της κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής εκδικητικότητας και κατάφωρα αντισυνταγματικής πρακτικής του ΠΑΣΟΚ.

Η εκδικητική, ανάλγητη και αυθαίρετη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που συστηματικά ευτελίζει την αξιοπρέπεια χιλιάδων νέων πρέπει να σταματήσει».