Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανοίγοντας» τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ και καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές έχει ήδη αρχίσει.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που έφερε ως αίτημα ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών.

Ειδικότερα, το 51% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει.

Στον αντίποδα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και μόλις το 28% λέει «όχι».

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, πρώτο και με μεγάλη διαφορά είναι η ακρίβεια και τα οικονομικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Στη δεύτερη θέση είναι ο… κανένας και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.