Με την προγραμματισμένη συζήτηση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των πολυεθνικών ομίλων ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Μόλις γίνει αυτό θα διακοπεί η συζήτηση του σχεδίου νόμου και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης που βρίσκεται στην αίθουσα, θα ζητήσει εκ μέρους της κυβέρνησης η τριήμερη συνεδρίαση επί της πρότασης μομφής να ξεκινήσει άμεσα, ώστε την Πέμπτη να διεξαχθεί η σχετική ονομαστική ψηφοφορία.

Οι κόντρες πάντως ξεκίνησαν πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς ζήτησε τον λόγο προανήγγειλε την συνυπογραφή της πρότασης δυσπιστίας. «Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει την πρόταση δυσπιστίας και ελπίζω να πάρουμε την ευκαιρία και να κάνουμε μια δημιουργική συζήτηση». Πρόσθεσε δε ότι ο μόνος λόγος της παρέμβασής του είναι για να δικαιολογήσει την δήλωση του προέδρου του κ. Στέφανου Κασσελάκη περί ανάγκης διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών. «Όλες οι εκλογές γίνονται με παρατηρητές ο ΟΑΣΕ» διευκρίνισε.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης είπε «οι κρίσιμες λέξεις στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ είναι “ελεύθερες” και “δίκαιες”». Και πρόσθεσε: «Σε όλες τις εκθέσεις του ο ΟΑΣΕ έκρινε τις εκλογές της Ελλάδας ως ελεύθερες και δίκαιες. Θέλω ευθέως να ρωτήσω το κόμμα σας. Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ή των ευρωεκλογών; Πρόσφατα είχαμε 3 εκλογές: δύο εθνικές και μια αυτοδιοικητικές. Αυτές διεξήχθησαν με κυβέρνηση ΝΔ. Αμφισβητήσατε το αποτέλεσμα τους; Το αμφισβητείτε; Έχει αλλάξει κάτι; Τι είναι αυτό που ανοίγετε;»