«Φωτιές» έχει ανάψει στην Κουμουνδούρου η διαρροή πως ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν οι μισθοί και τα δώρα των υπαλλήλων που απασχολούνται στην εφημερίδα «Αυγή» και τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ, κάτι που έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα σε όσους ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της μείζονος αντιπολίτευσης.

Καταρχάς ποιος ήταν αυτός που υπέγραψε τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ; Για να δοθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό προφανώς και έχει υπογραφεί μια σύμβαση. Θυμίζουμε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορεί να γίνει δωρεά σε ένα κόμμα εάν το ποσό ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Εδώ μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οπότε κάποιο πρόσωπο με δικαίωμα υπογραφής θα πρέπει να έχει συνομολογήσει για το εν λόγω δάνειο.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναρωτιούνται επίσης ποιο κομματικό όργανο έδωσε τη συγκατάθεσή του για μια τέτοια οικονομική δοσοληψία ενώ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιούνται εάν μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να είναι και χρηματοδότης του, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κι όλα αυτά την ώρα που ο κ. Κασσελάκης με τον σύζυγό του βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής· η σχετική διαρροή για το δάνειο έγινε χθες.

Όπως δηλώνουν οι γνωρίζοντες έως και την ημέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε τακτοποιήσει τα οικονομικά του. Βέβαια μετά τις εθνικές εκλογές και το δεινό αποτέλεσμα για την Κουμουνδούρου, η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε δραματικά αφού από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε, πέφτει τώρα στα 4 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. τα χρήματα πάνε αναλογικά με το εκλογικό ποσοστό κάθε κόμματος). Όλα αυτά όμως με τα οικονομικά του κόμματος, ενδεχομένως να ξεκαθαρίσουν μετά των Φώτων που ο κ. Κασσελάκης θα επιστρέψει στο γραφείο του.