Στην τρίτη θέση μονιμοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Στην πολλοστή έρευνα τις τελευταίες εβδομάδες που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, η διαφορά μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου φτάνει τις 2,6 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10,2% και ακολουθεί σε απόσταση μόλις μιας μονάδας το ΚΚΕ με 9,2%. Πιο πίσω, η Ελληνική Λύση με 4,6%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η Νίκη με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 38,2%, ΠΑΣΟΚ 15,3%, ΣΥΡΙΖΑ 12,7%, ΚΚΕ 11,5%, Ελληνική Λύση 5,7%, Σπαρτιάτες 3,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, Νίκη 3,3% και ΜέΡΑ25 2,8%.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας. Στην ερώτηση «σε τι κατεύθυνση κινείται η χώρα;» Το 57% δηλώνει «προς τη λάθος κατεύθυνση» και το 37% «προς τη σωστή». «Ούτε προς σωστή, ούτε προς λάθος» λέει το 4%.

Σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είναι σύμφωνα με τους ερωτηθέντες κατά 44% η ακρίβεια, και η οικονομία με 23%. Ακολουθούν η ανεργία με 5%, η Εξωτερική Πολιτική με 3%.

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης μάλλον αρνητικές γνώμες εκφράζει το 65% και μάλλον θετικές το 20%. Ούτε θετική, ούτε αρνητική δηλώνει το 20%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία έχει 39% θετικές ψήφους έναντι 8% θετικών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 55% αρνητικές γνώμες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 86%.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 45% θετικές γνώμες, έναντι 16% του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ στις αρνητικές ο πρωθυπουργός έχει 50% και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 73%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην κορυφή ξεπερνώντας τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο πρωθυπουργός έχει 48%, ενώ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ 45%. Ακολουθούν: ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 32%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 23%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%, ο Δημήτρης Νατσιός με 11%, ο Βασίλης Στίγκας με 6%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 41% των ερωτηθέντων και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2% και Βασίλης Στίγκας και Δημήτρης Νατσιός με 1%.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση, ερώτηση που ετέθη μόνο σε όσους δήλωσαν από Κεντρώοι μέχρι Αριστεροί, το 46% απάντησε πως «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση», το 40% απάντησε πως «Θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ» και το 11% πως «Θα δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».