Μπορεί το πρώτο βήμα να έγινε από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, έτσι ώστε να ξεκινήσει έρευνα για τα στρατευμένα τρολ του διαδικτύου, ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά για το ποιος κρύβεται πίσω από εκείνους που επί χρόνια προχωρούν όπως ο ίδιος κατήγγειλε σε δολοφονίες χαρακτήρων, διασπείρουν fake news και μάλιστα βρίσκονταν γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πάντα κατά τον Πάνο Σκουρλέτη.

Καλούν μάλιστα διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες Σκουρλέτη και να ριχτεί φως στην υπόθεση.

«Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική εκπομπή. Και πρόσθεσε: «Εγώ ξέρω επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδα ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών και των social media του προέδρου. Παράκεντρα που δεν τα ξέραμε εμείς, ένας κύκλος γύρω από τον (πρώην) πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Χθες, ο κ. Σκουρλέτης πέρασε την πόρτα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του προχωρώντας σε μήνυση κατά του λογαριασμού «Πεν Νταλαούρα» στο «X» (πρώην twitter) ζητώντας να αποκαλυφθεί ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το προφίλ.

Για τη ΝΔ λένε ότι είναι ζήτημα τιμής να αποκαλυφθούν όλοι όσοι επί χρόνια λειτουργούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να σπιλώνουν υπολήψεις και να στοχοποιούν μέλη της.

Μάλιστα, κομματικό στέλεχος σχολίαζε ότι «τώρα που ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος απειλείται και με διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε κι εκείνος στο στόχαστρο των τρολς, αποφάσισε να στραφεί εναντίον τους. Ο ίδιος έλεγε μάλιστα ότι με τις θέσεις που κατείχε ως πρώην γραμματέας του κόμματος αλλά και υπουργός σιώπαινε ενώ γνώριζε τι γινόταν».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έρθει όλη η αλήθεια στο φως για αυτόν τον μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων, δημιουργίας υβριστικών hashtags, τοξικότητας και διασποράς fake news. Αναμένουμε να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι επώνυμοι αρθρογράφοι και όλοι οι υπόλοιποι που κρύβονται πίσω από αυτό το δυσώδες κύκλωμα. Συνεχίζουμε να ζητάμε σε όλους τους τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του και να απολογηθεί για όσα από τα ίδια τα στελέχη του έρχονται στο φως», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός.

Ο πόλεμος μαίνεται ακόμα ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και το προφίλ Πεν Νταλαούρα εναντίον του οποίου κινήθηκε νομικά. Έγραψε ο Πεν Νταλαούρα: «Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό αυτής της χυδαίας επίθεσης και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο Πρόεδρος μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει και οφείλουν να πάρουν τώρα, άμεσα θέση κ να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του».

Σχολιάζοντας μάλιστα το παραπάνω, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σε συνέχεια των αποκαλύψεων που έκανε για τον μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας και λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, γνωστό τρολ της Κουμουνδούρου ανήρτησε νομικό κείμενο άμυνας, όπου επί της ουσίας παραδέχεται ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει πολλαπλούς διαχειριστές. Κάτι που από μόνο του εξ ορισμού παραπέμπει σε επαγγελματικό και όχι σε προσωπικό λογαριασμό».

Τώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ζητήσει από την εισαγγελία εντολή για άρση απορρήτου και στη συνέχεια θα διαβιβάσει το αίτημα και στο «Χ» προκειμένου να λάβει τα στοιχεία για τους διαχειριστές του συγκεκριμένου προφίλ.