«Θεωρώ ότι ο δικός μας όμιλος είναι ο πιο ανοικτός σε όλο το τουρνουά. Όλες οι ομάδες δείχνουν να είναι στην ίδια κατάσταση, με την Ρωσία ενδεχομένως να έχει ένα μικρό προβάδισμα», τόνισε ο Πολωνός τερματοφύλακας, Γέρζι Ντούντεκ, που πλέον ζει μόνιμα στην Κρακοβία και έχει αναλάβει ρόλο σχολιαστή στην πολωνική τηλεόραση.

Έδειξε εξαιρετικά διαβασμένος για την Ελλάδα. «Έχω παρατηρήσει αρκετά την ομάδα σας και ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί από την αμυντική της λειτουργία. Προβλέπω ισοπαλία στην πρεμιέρα, 0-0, άλλωστε για εμάς που όλο αυτό το διάστημα δίναμε μόνο φιλικούς αγώνες, το παιχνίδι της Παρασκευής θα είναι ένα μεγάλο τεστ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια καλή επίθεση μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα,μια καλή άμυνα όμως μπορεί να κερδίσει ολόκληρη διοργάνωση».

Ο πρώην άσος της εθνικής Πολωνίας, με 59 συμμετοχές με την φανέλα της χώρας του, δίνει και τα προγνωστικά του για την πορεία της Εθνικής του ομάδας στον όμιλο. «Προβλέπω 2 ισοπαλίες με Ελλάδα και Ρωσία και μια νίκη με την Τσεχία. Έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως ο Λεβαντόφσκι αλλά και ο Ομπρανιάκ», ανέφερε.

Ρωτήσαμε τον 39χρονο πλέον γκολκίπερ για την εικόνα της πόλης που αν και διοργανώνει το Euro δεν δείχνει να ζει γι’ αυτό. «Είναι μια αίσθηση που μπορεί να έχει κάποιος, όντως, ενώ και η εικόνα των έργων μέχρι την τελευταία ώρα στους δρόμους αλλά και στα γήπεδα, μπορεί να δίνει κακή εντύπωση. Πιστεύω ότι όλα θα είναι έτοιμα, ενώ πρέπει να πω ότι τα περισσότερα έργα που βλέπετε στους δρόμους, δεν έχουν σχέση με την διοργάνωση αλλά με την αναβάθμιση ης πρωτεύουσας. Αξίζουν εύσημα τόσο στον Πλατινί όσο και στην UEFA, πάντως, που τολμάνε και δίνουν μεγάλες διοργανώσεις σε χώρες, που δεν έχουν την εμπειρία. Μια ακόμη διοργάνωση στην Γαλλία ή στην Γερμανία, για παράδειγμα, δεν θα άλλαζε κάτι, ενώ αυτή η επιλογή με Πολωνία και Ουκρανία βοηθάει στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε το ποδόσφαιρο είναι για όλους!».

Κλείνοντας αυτή την ποδοσφαιρική κουβέντα με τον πρώην τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης του ευχήθηκα καλή τύχη και αυτός χαμογελώντας μου απάντησε «Την τύχη θα την χρειαστείτε εσείς, εμείς έχουμε καλή ομάδα…».

Πηγή: sport-fm.gr