Στην προγραμματική συμφωνία και στη φερεγγυότητα των προσώπων αναφέρθηκε ο Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευαγ. Βενιζέλο, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες επιταχύνονται και τις επόμενες ώρες μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, εφόσον υπάρξει συμφωνία στα πρόσωπα και στα προγραμματικά.

«Η παραδοχή μας εξακολουθεί να είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί στο εσωτερικό και διαπραγμάτευση για αποδέσμευση και δυσμενείς όρους στο εξωτερικό. Προτάσσονται τα προγραμματικά ζητήματα.

Μπορούν να αποτελέσουν συνεκτικό ιστό για μια κυβέρνηση που μπορεί να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας που είναι τεμαχισμένη.

Αναφέρθηκα και στη φερεγγυότητα προσώπων. Με βάση τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά αναμένω τις θέσεις του σε σχέση με τα προγραμματικά ζητήματα.

Επαναλαμβάνω ότι η προγραμματική συμφωνία είναι το αποφασιστικό στοιχείο για μια κυβέρνηση με πολιτική που είναι δυνατόν να οδηγεί σε δρόμους διεξόδου. Θεωρώ ότι επιταχύνεται η διαδικασία.

Τις επόμενες ώρες είναι δυνατόν, αν υπάρξει σύμπτωση στα προγραμματικά και στη φερεγγυότητα προσώπων, να προχωρήσουμε».