Σε μια εφ’ όλης της ύλης επανάληψη των προθέσεων του εξελίχθηκε η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Από την κύρια ομιλία του, αλλά και από τις απαντήσεις που έδωσε σε σχετικές ερωτήσεις, απουσίαζαν αναφορές για το ποιοι θα είναι οι κυβερνητικοί εταίροι του και πως θα διασφαλιστεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας στη σύμφωνα με τα λεγόμενα του καταγγελία του μνημονίου, αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

H συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε σχετικά:

«Η χώρα, η χειμαζόμενη οικονομία και η ευάλωτη κοινωνία, χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα απολαμβάνει ευρύτατης εμπιστοσύνης και αποδοχής και θα διαθέτει τη βούληση και το πρόγραμμα για σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, στο θεσμικό πλαίσιο, στη διασφάλιση των προοπτικών και της βιωσιμότητας. Η στρατηγική της καθιέρωσης του διπολισμού κάθε άλλο παρά συμβάλλει στις απαιτήσεις και την κρισιμότητα των στιγμών. Γιατί ακόμα κι αν επιτευχθεί πλειοψηφία του ενός από τους δυο πόλους, αυτή και οριακή και θνησιγενής θα είναι.

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο, μόνο νέες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να το άρουν. Και σίγουρα σ’ αυτές, ο βασικός μοχλός είναι η κοινοβουλευτική παρουσία των Οικολόγων Πρασίνων. Μια πολιτική δύναμη, με θετικό προγραμματικό λόγο, με εμπεδωμένη την κουλτούρα των συνεργασιών, μέλος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, των Ευρωπαίων Πρασίνων. Μια πολιτική παρουσία, που στελέχη όλων των παραδοσιακών κομμάτων θα ήθελαν ως συνομιλητές και αρωγούς σε μια κυβέρνηση υπευθυνότητας, τομών, τόλμης και προγραμματικού βάθους».