Από τη Δευτέρα και για μια εβδομάδα θα φιλοξενείται στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του οποίου θα διαγωνισθούν περισσότερες από 40 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, πειραματικές ταινίες, βίντεο αρτ και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια σεναρίου, ανεξάρτητου κινηματογράφου και ζητήματα προώθησής του.

Ο θεσμός του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη βρετανική πρωτεύουσα, υποστηρίζεται από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Οι περισσότερες ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στη Βρετανία και φέτος, οι προβολές θα γίνουν στα «Westbourne Studios, έναν εξαιρετικό χώρο δίπλα στο Portobello, όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται ανάλογα φεστιβάλ και καλλιτεχνικές δράσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλες οι ταινίες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια μίας ημέρας, με στόχο «οι επισκέπτες του φεστιβάλ να έχουν συνολική εικόνα της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας ακόμα και αν παρακολουθήσουν τις προβολές μίας και μόνο ημέρας».

Η τελετή απονομής των βραβείων Οδυσσέας (Odysseus Awards) στις 15 Νοεμβρίου, στον μουσικό-καλλιτεχνικό χώρο Μυθόπολις (Mythopolis, 277 City Road, Islington, London EC1V 1LA) θα συνοδεύεται από ζωντανή έντεχνη ελληνική μουσική και ελληνική κουζίνα.