Καλά νέα για την εργοστασιακή ομάδα Yamaha MotoGP. Με τρεις σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις, η ομάδα γνωστοποίησε μια νέα χορηγία και τη διεύρυνση δύο ήδη υπαρχουσών.

Η πρώτη είναι και η σημαντικότερη, καθώς αφορά τη συμφωνία χορηγίας με την τράπεζα του Καζακστάν, Eurasia, η οποία αποτελεί απόλυτα νέο συνεργάτη, εκτός του συνήθους κύκλου που χρόνια τώρα τροφοδοτεί τα Grand Prix.

Η Eurasia Bank είναι η 10η σε όγκο χορηγιών τράπεζα του Καζακστάν. Ιδρύθηκε το 1994 και εδρεύει στην Άλμα Άτα, πρωτεύουσα της χώρας της Κεντρικής Ασίας. Έχει ενεργητικό κοντά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια και βαθμολόγηση Β+ από τον Οίκο Standard and Poor’s με σταθερές προοπτικές.

Δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της χορηγίας, ωστόσο το λογότυπο της τράπεζας θα φιγουράρει στις φόρμες τόσο του Lorenzo, όσο και του Rossi.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά την επέκταση της συνεργασίας της Yamaha με τον όμιλο FIAT. Παρά τα φαινόμενα, η συνέργεια των δύο εταιρειών δεν έπαψε ούτε μετά την εγκατάλειψη της χορηγίας τίτλου από τη FIAT, με το που έφυγε ο Rossi το 2011 για τη Ducati.

H συνεργασία τους το 2014 επεκτείνεται, καθώς ο κλάδος επαγγελματικών οχημάτων της FIAT (FIAT Professional) αναλαμβάνει εκτός της υποστήριξης των μετακινήσεων της ομάδας και να παρέχει επαγγελματικά μεταφορικά μέσα στο εργοστάσιο. Η IVECO, θυγατρική της FIAT, θα συνεχίσει να παρέχει τις νταλίκες αγώνων της ομάδας.

Σαν αποτέλεσμα της συμφωνίας το λογότυπο της FIAT Professional θα τοποθετηθεί στα φέρινγκ των Yamaha YZR-M1 που οδηγούν οι Lorenzo και Rossi, δίπλα στον αγωνιστικό αριθμό.

Τέλος ανακοινώθηκε και η επέκταση της συνεργασίας με τη Suisse Gas, μιαν ελβετική (φυσικά) ανώνυμη εταιρεία εμπορίας και μεταφοράς φυσικού αερίου, ιδρυμένη το 1974, αμέσως μετά την πετρελαϊκή κρίση του ‘73.

Η εταιρεία μπήκε για πρώτη φορά πέρσι στον κύκλο των χορηγών της Yamaha Factory MotoGP. Το περσινό συμβόλαιο ήταν μονοετές και πριν δύο ημέρες ανανεώθηκε για δύο χρόνια.

Με το νέο συμβόλαιο αναβαθμίστηκε η οικονομική συνεισφορά της Suisse Gas.

Έτσι απέκτησε το δικαίωμα να εμφανίζεται καθόλη τη διάρκεια της σαιζόν στις μοτοσυκλέτες των δύο εργοστασιακών αναβατών, ενώ αυξημένη παρουσία θα έχουν τα σήματά της στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ και στα δύο ιταλικά GP, στο Mugello και το Misano.