O Hayden ως αναβάτης φέτος της Ducati Corse μετά την απόφαση να προσφέρει το συμβόλαιό του στον Cal Crutchlow, έμοιαζε έτοιμος να φύγει από τα MotoGP για το παγκόσμιο Superbike.

Τώρα όμως φαίνεται πως αποτελεί διακαή πόθο πολλών ιδιωτικών ομάδων, από αυτές που του χρόνου θα τρέξουν με μοτοσυκλέτες της Yamaha και της Honda.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο Brno, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 δεν ήταν ακόμη σε θέση να προσφέρει στοιχεία για την τελική του απόφαση. Πάντως μιλώντας εμφανώς ανακουφισμένος, αποκάλυψε ότι έχει εκπλαγεί ευχάριστα από τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του.

«Πραγματικά δεν έχω κάτι να πω για το 2014. Γιατί ούτε και εγώ ξέρω ακόμη. Απλά σας λέω τι παίζεται. Τα πράγματα προδιαγράφονται συναρπαστικά. Πριν έναν μόλις μήνα ούτε να φανταστώ δεν μπορούσα πως θα είχα τόσες επιλογές. Μερικές μάλιστα πολύ καλές, τόσο, που έχω αρχίσει να ανυπομονώ για το αύριο».

«Οι επόμενες λίγες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να καταλάβω ποια επιλογή θα ήταν η σωστότερη για εμένα. Αυτό όμως που μπορώ να πω από τώρα, είναι πως είμαι πολύ ενθουσιασμένος και προσβλέπω με χαρά στο αύριο και στα όσα μπορώ ακόμα να κάνω».

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ότι προτιμά την παραμονή στα MotoGP, ο Hayden απάντησε: «Ω, ναι, η καρδιά μου χτυπάει ακόμη για τα MotoGP, αν λοιπόν καταφέρω να βρω εδώ ένα καλό σπίτι, με την προοπτική να περάσω καλά και να είμαι ανταγωνιστικός, θα παραμείνω.

«Μπορεί το παγκόσμιο Superbike να μην αποτελεί την πρώτη μου επιλογή, αλλά βέβαια η μεταγραφή μου εκεί πάνω σε μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα δεν θα ήταν κι ό,τι χειρότερο για μένα. Συζητάω λοιπόν με ομάδες και στις δύο πλευρές και θα δούμε τι θα βγει από αυτό. Θα ξέρω μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες».

Ο καλύτερος φετινός τερματισμός του Hayden ήταν μια 5η θέση στο GP της Γαλλίας.