Ο Giacomo Agostini, ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των αγώνων, δεν πιστεύει ότι ο Valentino Rossi μπορεί να κερδίσει ένα δέκατο τίτλο στα MotoGP.

Μιλώντας στο GPone.com ο Agostini ανέφερε επί λέξει: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Rossi δεν έχει “τελειώσει” σαν αγωνιζόμενος, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα».

«Πάνε δύο χρόνια τώρα που δεν έχει κερδίσει αγώνα και τρία αφότου πήρε τον τελευταίο του τίτλο, το 2009. Και βέβαια είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος… Δυστυχώς η ηλικία μετράει, ειδάλλως και ‘γω θα έτρεχα ακόμα!»

Ο Agostini ή Ago για τους θαυμαστές του, αγωνίστηκε στις δεκαετίες ’60 και ’70, αποσπώντας 122 νίκες και 15 παγκόσμιους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες των GP!

Συγκριτικά ο Rossi υπολείπεται κατά έναν τίτλο του Agostini στη μεγάλη κατηγορία (εκείνος είχε 8), κατέχει όμως το ρεκόρ νικών σε αυτήν.

Θυμίζουμε ότι ο Rossi επιστρέφει για τις σαιζόν 2013 και 2014 στην Yamaha με την οποία έχει πάρει 4 παγκόσμιους τίτλους, μετά από 2 χρόνια στην Ducati.

Σε λίγους μήνες θα μάθουμε αν έχει δίκιο ο Ago…