Είναι λίγο μακρινή από τα δικά μας η είδηση αλλά έχει το ενδιαφέρον της για το τι συμβαίνει όταν υπάρχει όραμα, πίστη και πάθος σε ένα σκοπό.

Αναλυτής αγοράς της UBS Investment Research δημοσιοποίησε την πρόβλεψη ότι η Indian Motorcycles ετοιμάζεται να προσπεράσει σε πωλήσεις τη μητρική της Victory Motorcycles μέσα στο 2014, δηλαδή με το που θα συμπληρώσει ένα μόλις χρόνο από την αναγέννησή της. Η Indian θυμίζουμε επέστρεψε στη ζωή μόλις πέρυσι τον Αύγουστο.

H Victory είχε καταφέρει ως το 2008 να φτάσει αγγίξει τις 100.000 πωλήσεις αλλά χτυπήθηκε κι αυτή από την κρίση, χάνοντας το 56% αυτών σε μία μόνον χρονιά. Από τότε έχει ανακάμψει, όπως και οι πωλήσεις γενικότερα στις ΗΠΑ μαζί βέβαια κι αυτές της Harley Davidson που ελέγχει με σιδερένια λαβή τη συγκεκριμένη αγορά.

Δεν είναι γνωστό πόσες μοτοσυκλέτες πούλησε πέρυσι η Victory, όμως σίγουρα μιλάμε για μερικές δεκάδες χιλιάδων. Και αν μέσα σε έναν χρόνο η Indian προσπεράσει, η επιτυχία θα είναι συγκλονιστική.

Ομολογούμε ότι μάς γοητεύει η εξωτική εμφάνιση των Indian. Οι σημερινοί σχεδιαστές της κατάφεραν να αναβιώσουν το πρωτότυπο και αρχετυπικό στυλ της ιστορικής φίρμας σε μια μοντέρνα, rockabilly γοητευτική σύγχρονη απόδοση. Είναι σαν μια πιο μοντέρνα εκτέλεση ενός παλιού αγαπημένου κομματιού που είναι όμως καλύτερη. Ξέρετε… ένα σύγχρονο «Stairway to Heaven» πιο γοητευτικό από των Zeppelin.

Όλη η αύρα του αρχηγού των ινδιάνων, «Chief» είναι το όνομα του βασικού μοντέλου, είναι εκεί, σαν να μεταφέρει ακόμη και τη σκόνη από την εποχή εκείνη. Πιο «μέσα» όμως έχει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα των σύγχρονων μοτοσυκλετών και έναν ολόφρεσκο κινητήρα.

Όπως και νά ‘χει, αν η πρόβλεψη επαληθευτεί, θα πρόκειται για κατόρθωμα της νέας Indian, ειδικά όταν αναλογιστούμε ότι η φίρμα έχει στη γκάμα της μόλις τρία μοντέλα, ενώ η Victory έχει 15. Προφανώς το ασύγκριτο πλεονέκτημα της Indian είναι η μεγάλη ιστορία της που ανταγωνίζεται στα ίσια εκείνη της εμβληματικής Harley Davidson.

Η Victory απλά δημιουργήθηκε το 1998 από τη βιομηχανία Polaris που αναζητούσε τρόπο να αναπτυχθεί, εκμεταλλευόμενη την αγορά που είχε δημιουργήσει ουσιαστικά η επιτυχία της Harley Davidson. Μένει να δούμε αν η ιστορική Indian θα καταφέρει να απειλήσει και το μεγαθήριο της αγοράς.

Δείτε μία ακόμη φορά το εκπληκτικό βίντεο σύνθεσης του κινητήρα από τα εξ εν αποτελείται. Αυτό ήταν πρώτο επικοινωνιακό βήμα της Indian για να κάνει αίσθηση και να προωθήσει την είδηση της επιστροφής. Όλα αυτά λιγότερο από ένα χρόνο πριν…