Η εταιρεία σύμβολο του εγχώριου αμερικάνικου μοτοσυκλετισμού σχεδιάζει να περιορίσει τα μοντέλα στην γκάμα της από του χρόνου, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο.

Το έγγραφο έχει σταλεί στους κατά τόπους αντιπροσώπους της μάρκας, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, κόβονται τα εξής μοντέλα: XR1200X Sportster, FXS Softail Blackline και FLHTC Electra Glide Classic λόγω μειωμένων πωλήσεων. Επίσης θα πάψει να διατίθεται το FLHRC Road King Classic στη βόρεια Αμερική, ενώ την ίδια αλλά αντίστροφη τύχη θα έχει το FLHR Road King που θα πάψει να διατίθεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Προσωρινά τη θύρα εξόδου για το 2014 βλέπουν τα τουριστικά μοντέλα FLTRX Road Glide Custom και FLTRU Road Glide Ultra. Προσωρινά διότι βρίσκονται ήδη και τα δύο στη διαδικασία συνολικής ανανέωσης, που περιλαμβάνει νέες εργαλειομηχανές και ανασχεδίαση της γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο.

Οι αλλαγές γίνονται σε μια προσπάθεια «σωστότερης αντιμετώπισης των τάσεων της αγοράς». Οι πωλήσεις της H-D κατά το πρώτο τετράμηνο ήταν μειωμένες κατά 9% σε σχέση με πέρυσι (συνολικά 54.257 μονάδες) κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Ωστόσο στο ίδιο διάστημα η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 140 εκατομμύρια δολάρια.