Η Anastasiya Nifontova μπορεί να στέκεται μια χαρά στα δυο της πόδια, αλλά κινείται με μαεστρία όταν βρίσκεται πάνω σε δυο ρόδες. Η Nifontova, (αν και γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, νιώθει μοναδική της πατρίδα τη Ρωσία), είναι η μοναδική γυναίκα έχει πλασαριστεί στην τριάδα των καλύτερων αναβατών της Ρωσίας στα πέντε είδη αγώνων μοτοσυκλέτας: Μotocross, enduro, rally, supermoto.

Πριν μερικές εβδομάδες, η δυναμική αυτή αθλήτρια, έλαβε μέρος σε έναν από τους σκληρότερους αγώνες ανώμαλου δρόμου, στο Africa Eco Race. Το όνειρο εξάλλου της 35χρονης, ήταν να διανύσει έξι χιλιάδες χιλιόμετρα στο αφρικανικό ανώμαλο έδαφος.

«Ο πατέρας μου είχε εργαστεί στην κατασκευή της πρεσβείας της ΕΣΣΔ στις ΗΠΑ», διηγείται η αθλήτρια στο Η Ρωσία σήμερα (gr.rbth.com) «Όταν βρισκόταν σε αυτό το ταξίδι εργασίας, γεννήθηκα κι εγώ. Ύστερα από πέντε χρόνια επιστρέψαμε στη Ρωσία, επομένως, στην Αμερική δεν έμεινα και πολύ. Και βέβαια δεν συνδέω τον εαυτό μου μ’ αυτή, μόνο στο διαβατήριο υπάρχει η σημείωση ότι γεννήθηκα εκεί. Οι γονείς μου είναι μηχανικοί, ποτέ δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Ουσιαστικά δεν βρέθηκα ποτέ μέσα στο πολιτισμικό περιβάλλον της Αμερικής, καθώς όλα όσα αισθανόμουν κοντινά βρίσκονταν στο σπίτι μαζί με τους γονείς μου. Είναι γεγονός, ότι είχα ένα βίντεο και έβλεπα πολλές ταινίες στα αγγλικά».

Το μικρόβιο της Nifontova με τη μοτοσικλέτα, το κόλλησε όταν ήταν μικρό κορίτσι. «Συνέβη αυτό στις ΗΠΑ -αναφέρει- όταν είδα μια μοτοσικλέτα στο πάρκινγκ ενός καταστήματος και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το βλέμμα μου απ’ αυτή. Οι γονείς μου έφτασαν στο σημείο ν’ αφήνουν μαζί μου το μεγαλύτερο αδερφό μου για να με προσέχει, καθώς δεν ήθελα να φύγω από εκεί αν δεν έφευγε πρώτα η μοτοσικλέτα», λέει η ίδια.

Δείτε την και σε δράση: