Με ρεκόρ, συμμετοχών, θεατών αλλά και πολλά αγωνιστικά ρεκόρ ξεκίνησε την Κυριακή 25 Μαΐου το φετινό MiniGP Cup.

Στο καθιερωμένο Kartodromo Αφιδνών, περισσότεροι από 40 αθλητές και αθλήτριες, γέμισαν τις τρεις πλέον κατηγορίες συν μια ακόμα, αυτή του νεοσύστατου IMR Cup. Τόσο οι νέοι και έφηβοι αλλά και οι καταξιωμένοι οδηγοί έδωσαν δυναμικό παρών και κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον με τις εξελίξεις μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Το πρόγραμμα άνοιξε η πολυπληθέστερη κατηγορία, η MiniGP Senior των έμπειρων οδηγών αγώνων, όπου ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) πετάχτηκε μπροστά με τον αποφασισμένο Μανώλη Μιχόπουλο (Ομάδα65, IMR) να τον πιέζει ασφυκτικά.

Ο Μιχόπουλος κατάφερε να περάσει μπροστά για να «καταφέρει» όμως να …πέσει λίγο αργότερα και να ανοίξει τον δρόμο στον Λιόλιο για την πρώτη του νίκη. Σε απειλητική απόσταση ο Ηλίας Γλυκός (ομάδα 65, IMR) δεν απειλήθηκε από τον Φάνη Μίχα (Ομάδα 65, IMR).

Έντονο ενδιαφέρον είχες η σκληρή μονομαχία του Ροδίτη Μάριου Κασάπη (Ίκαρος, Monster Pro) με τον αειθαλή Μιχάλη Σπηλιώτη (Ομάδα 65, IMR) που τερμάτισε τελικά μπροστά από τον Κασάπη.

Συνέχεια δόθηκε με τον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου θεσμού ενιαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών, του IMR Cup το οποίο έχει προκηρύξει η Ομάδα 65. Ο εκπροσώπηση της Ρόδου ήταν επάξια με τον άψογο Ιωσήφ Κουτσόπουλο (Ομάδα 65, IMR) να ανεβαίνει ψηλότερα στο βάθρο των μικητών.

Δεν απειλήθηκε από τον Τάσο Σπερελάκη (ΛΕΜΟΤ, IMR) που ήταν 2ος ενώ μοναχικός σχετικά ήταν ο αγώνας για τον εκπρόσωπο της Αρτέμιδας, τον Δημ. Πρόιο (Ομάδα 65, IMR). Μονομαχία μέχρις εσχάτων έδωσαν οι Σωτήρης Στυλιάδης (Ομάδα 65, IMR) και ο Βασίλης Παπουτσάς (ΛΕΜΟΤ, Supercorse) για να τερματίσουν με αυτή τη σειρά.

Ο αγώνας της ημέρας αναμφισβήτητα έγινε στην κατηγορία των «παίδων» στην MiniGP1 όπου συμμετέχουν αθλητές 9-14 ετών. Ο 11χρονος Θηβαίος Παναγιώτης Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, Monster Pro) πήρε την εκκίνηση αλλά ο 10χρονος Πειραιώτης Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) μπήκε από νωρίς στο κατόπι του.

Πίεσε σθεναρά σε μια μονομαχία που άφησε όλους κυριολεκτικά άφωνους, για να περάσει λίγους γύρους αργότερα στα φρένα τον Γκιζίνο και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.

Μοναχικά 3ος ήταν ο 13χρονος Πεντελιώτης Κωνσταντίνος Καραμάνης (ΑΡΗΣ, IMR) που χρειάζεται περισσότερη προπόνηση στο Kartodromo. Καταπληκτική ήταν η μονομαχία μέχρι την τελευταία στροφή, του νεότερου αθλητή μέχρι σήμερα (9ετών και 3 ημερών), Γιαννάκη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) με τον 10χρονο Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) που φρανάριζε «χωρίς αύριο», ενώ εμπειρίες απέκτησε και ο 13χρονος Γιώργος Φράγκος (Ομάδα 65, IMR, Περαιάς).

Το πρόγραμμα έκλεισε η κατηγορία για την οποία γεννήθηκε ουσιαστικά ο θεσμός, η «MiniGP» για οδηγούς 15-18 ετών. Εκεί, μπορεί η μεγάλη μάχη που περίμεναν όλοι όσοι παρακολουθούν το θεσμό από πέρσι, να μην έγινε, όμως ο καταπληκτικός «διεθνής» Νότης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) κατέβασε το απόλυτο ρεκόρ ταχ. γύρου στο 53’’303. Ο χρόνος του ήταν καλύτερος ακόμη και από εκείνους της κατηγορίας senior με τους έμπειρους οδηγούς αγώνων!

Ο 15χρονος Παπαπαύλου πήρε μια εύκολη νίκη από τον τοπικό (Αφίδνες), πρώην κάτοχο του ρεκόρ γύρου και επίσης 15χρονου Δημήτρη Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) που και αυτός όμως μπήκε φέτος στο φάσμα των 53’’ δευτ.

Εύκολα έφτασε στο βάθρο (3ος) ο πρωτάρης «νότιος» Φάνης Μίχας (Ομάδα 65, IMR, Αλιμος) που οδήγησε εντυπωσιακά γρήγορα. Ο Αλέξανδρος Χαβέλας (Ομάδα 65, IMR) ήταν 4ος καθώς κέρδισε την μάχη του με τον Νικαιώτη motocrosser, Δάνο Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR).

Ο μελετημένος πρωτάρης Δημήτρης Τσαμπής (ΑΡΗΣ, Honda) πάλεψε και κέρδισε την μονομαχία του με τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο, ενθουσιώδη Βριλισσιώτη Κυριάκο Λιούτα (ΑΡΗΣ, IMR). Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη όντας 3ος.

Επόμενος αγώνας του MiniGP cup θα γίνει και πάλι στο Kartodromo Αφιδνών στις 13 Ιουλίου.