Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Alpha, «Το προξενιό της Ιουλίας» είδαμε πως: Η ζωή στο αρχοντικό Προβιού συνεχίζεται ανέφελη, με τον Γιωργίκη να πλέει σε πελάγη ευτυχίας με το μωρό και να συνεχίζει να δείχνει στην Ιουλία το καλύτερό του πρόσωπο. Η συμπεριφορά του κλονίζει τις πεποιθήσεις της, η γοητεία του την μπερδεύει, ο γάμος τους που πρέπει πάση θυσία να σταθεί, την οδηγούν, με τη βοήθεια και της πολύ πρακτικής σ’αυτά τα θέματα Στάσας, σε αναθεώρηση της συμπεριφοράς της απέναντί του.

Μια απροσδόκητη επίσκεψη στο αρχοντικό Προβιού, θα αναμοχλεύσει τους εφιάλτες του παρελθόντος και θα κάνει την Στεφανία να υποψιάζεται πως η επιλογή του Γιωργίκη να στείλει τον Χρήστο σε ψυχιατρική κλινική, μόνο τυχαία και αθώα δεν ήταν. Η ανακάλυψη του μυστικού της Κυριακούλας, θα αναστατώσει για άλλη μια φορά την διευρυμένη πια οικογένεια Ραζίνη και θα συσπειρώσει κοντά της όλες τις γυναίκες που ανήκουν σ’αυτήν.

Εξαίρεση, δεν αποτελεί η Αλεξάνδρα, που αρχίζει να δέχεται το διακριτικό φλερτ του εργοδότη της και γοητευτικού νεαρού εκδότη της τοπικής εφημερίδας, Άλκη Μακρή.

Το προξενιό της Ιουλίας: Τι θα δούμε απόψε στην σειρά του Alpha στις 22:40

Ο Στράτος δεν μπορεί να αντέξει άλλο μακριά από την οικογένειά του και, παρά τις αντιρρήσεις του Επιφάνειου, αφήνει το μοναστήρι και εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στη γυναίκα του. Από την άλλη πλευρά, η Δέσπω αφού κατάφερε να φέρει τον Γιωργίκη στην αγκαλιά της, συνεχίζει τις δολοπλοκίες της για χάρη της Χάδως.

Τι θα δούμε αναλυτικά: Οι προειδοποιήσεις της Στάσας στην Ιουλία για την συμπεριφορά της μέσα στον γάμο δεν πιάνουν τόπο και η Δέσπω αρχίζει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χρόνο στη ζωή του Γιωργίκη Προβιού, που περνά τη μέρα του στην φροντίδα της μικρής του κόρης και στις εξωσυζυγικές του δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή, οι επίμονες προσπάθειες της Χάδως να ανακαλύψει αν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από την πρόωρη γέννηση του παιδιού της Ιουλίας, πέφτουν στο κενό.

Μόνη της ελπίδα πια, η Δέσπω. Που παίζοντας διπλό και τριπλό παιχνίδι, καταφέρνει να απλώσει τα δίχτυα της και να μπει για τα καλά στη ζωή της οικογένειας Προβιού. Γίνεται έτσι, μια υπαρκτή απειλή για την ενότητα της οικογένειας, όχι όμως ισχυρότερη από τον Επιφάνειο, που η απόφασή του να επισκεφτεί τον Χρήστο στην ψυχιατρική κλινική που νοσηλεύεται στην Αθήνα, θα βρει έναν απροσδόκητο συνοδοιπόρο. Όμως, κανείς τους, ούτε καν ο Στασινόπουλος δεν υπολογίζει τη νοσταλγία του Στράτου για την οικογένειά του, αλλά και την ανάγκη του να κλείσει όλους τους παλιούς του λογαριασμούς.

Sneak preview του αποψινού επεισοδίου: