Σε τέσσερις βασικούς άξονες βασίζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΡΤ για την επόμενη τετραετία με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Δημόσιας Τηλεόρασης. Εξάλλου, η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αποτελεί υπολογίσιμο και αξιόλογο αντίπαλο των ιδιωτικών καναλιών. Κάτι, το οποίο μερικά χρόνια πριν έμοιαζε… απίθανο.

Πλέον, όμως η ΕΡΤ έχει κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης και εμπλουτίζεται συνεχώς.
Στην πρόσφατη ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της επόμενης τετραετίας.

Η κ. Κασκανιώτης εξήγησε πως κάθε άξονας περιλαμβάνει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών, το οποίο σταδιακά θα τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και εφαρμογής.

Ποιοι είναι όμως οι 4 βασικοί άξονες;

Καθολική Υπηρεσία: Με δεδομένο ότι κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος ή απομονωμένος, η ΕΡΤ αναμένεται να αξιοποιήσει την ποικιλομορφία της. Αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθούν η περιφερειακή ενημέρωση, αλλά και τα προγράμματα συμπερίληψης όπως και οι δράσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Διακριτός Ρόλος: Η ΕΡΤ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, στην επιμόρφωση και στον πολιτισμό. Τα γραμμικά κανάλια θα διατηρήσουν τον διακριτό τους ρόλο, ενώ παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή το λανσάρισμα νέων live streaming καναλιών και ραδιοφώνων. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι παραγωγές νέων σειρών στο ERTFLIX, η δημιουργία περιεχομένου για ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, ενώ θα αξιοποιηθεί περαιτέρω και το Αρχείο της ΕΡΤ, το οποίο αποτελεί έναν μικρό «θησαυρό».

Τεχνολογική αναβάθμιση: Προκειμένου το τηλεοπτικό κοινό να εξυπηρετηθεί ακόμα καλύτερα ψηφιακά, θα συνεχιστεί η επένδυση στην τεχνολογική αναβάθμιση με παρεμβάσεις στο ERTFLIX, στο Ertεcho, αλλά και στο 24ωρο ενημερωτικό κανάλι, το ERTNEWS, όπως και στο ενημερωτικό site ertnews.gr.

Λειτουργικός Μετασχηματισμός: Στη διαμόρφωση μια σύγχρονης λειτουργικής δομής προχωρά η Δημόσια Τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διαρκή εσωτερική βελτίωση (διευρυμένη εκπαίδευση προσωπικού), την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών (ανέγερση νέου κτηρίου στη Θεσσαλονίκη, ενεργειακή αναβάθμιση του Ραδιομεγάρου) με γνώμονα τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, όπως και την υιοθέτηση πράσινων πρωτοβουλιών.