H πριγκίπισσα Ιμάν, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας, θα πραγματοποιήσει τον γάμο της με τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη βασιλική αυλή της Ιορδανίας, ο βασιλικός γάμος θα είναι μια λαμπρή τελετή, στην οποία η πριγκίπισσα Ιμάν θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης με τον αγαπημένο της Τζαμίλ Θερμιώτη.

Μάλιστα, ο 28χρονος Δημήτρης – ή αλλιώς Τζίμι για τους φίλους του – μετατράπηκε σε Τζαμίλ όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας. Κι αυτό επειδή για να τελεστεί ο γάμος, προϋπόθεση ήταν ο γαμπρός να ασπαστεί το Ισλάμ.

Η εκπομπή «Happy Day» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha φιλοξένησε τον πνευματικό του Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη, τον γέροντα Ευδόκιμο, ηγούμενο του μοναστηριού Παναχράντου, ο οποίος δεν συμφωνεί με την απόφαση του 28χρονου επιχειρηματία.

«Είναι μια οικογένεια εξαιρετική, γνωριζόμαστε εδώ και 50 χρόνια. Κάθε χρόνο ερχόταν εδώ και μας βοηθούσε. Ήταν πολύ καλή οικογένεια. Έρχονται τακτικά. Ήξερα ότι έχει σχέση με μια πριγκίπισσα, είχαν έρθει το καλοκαίρι εδώ. Βεβαίως τους έδωσα την ευχή μου, είναι όλοι καλά παιδιά. Κακό που απαρνείται τον χριστιανισμό, δεν μου αρέσει αυτό. Να παραμείνει στην θρησκεία του, δεν πιστεύω τέτοιο πράγμα. Είναι άνθρωποι της εκκλησίας, δεν αλλάζει εύκολα αυτό» τόνισε ο Γέροντας Ευδόκιμος.

Ποιος είναι ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης

O Θερμιώτης γεννήθηκε το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας και είναι Αμερικανός με ελληνική καταγωγή, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας από την Άνδρο.

Είναι οικονομολόγος με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το σπίτι του βρίσκεται στην Καλιφόρνια ενώ η επαγγελματική του στέγη βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Θερμιώτης είναι ο διευθύνων σύμβουλος ενός Fund επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία του είναι η Financorp Holdings Corporation.