H πριγκίπισσα Ιμάν, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας, θα πραγματοποιήσει τον γάμο της με τον ελληνικής καταγωγής Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη βασιλική αυλή της Ιορδανίας, ο βασιλικός γάμος θα είναι μια λαμπρή τελετή, στην οποία η πριγκίπισσα Ιμάν θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης με τον αγαπημένο της Τζαμίλ Θερμιώτη.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Ιούλιο του 2022. Έναν μήνα μετά, ο αδελφός της Ιμάν και διάδοχος του θρόνου, Χουσεΐν Μπιν Αμπντάλα, έκανε πρόταση γάμου στη Ράτζουα Αλ Σάιφ. Ο γάμος τους θα γίνει την 1η Ιουνίου 2023.

Η βασίλισσα Ράνια μοιράστηκε στο instagram ένα συγκινητικό βίντεο με πρωταγωνίστρια την κόρη της Ιμάν. «Την πρώτη φορά που κράτησα στην αγκαλιά μου το κοριτσάκι μου ήξερα ότι η ζωή δε θα ήταν ποτέ η ίδια. Σε μία εβδομάδα θα είναι νύφη. Μονάκριβη Ιμάν μου, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για αυτή που είσαι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Τatler, ο γάμος θα είναι ο πρώτος για τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας από το 2020, όταν η ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα Β’ παντρεύτηκε τον Βρετανό συγγραφέα Νεντ Ντόνοβαν, εγγονό του Ρόαλντ Νταλ.

Ποιος είναι ο Τζαμίλ Αλέξανδρος Θερμιώτης – Η καταγωγή από την Άνδρο

O Θερμιώτης γεννήθηκε το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας και είναι Αμερικανός με ελληνική καταγωγή, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας από την Άνδρο.

Είναι οικονομολόγος με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το σπίτι του βρίσκεται στην Καλιφόρνια ενώ η επαγγελματική του στέγη βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Θερμιώτης είναι ο διευθύνων σύμβουλος ενός Fund επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία του είναι η Financorp Holdings Corporation.