Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Μαύρο Ρόδο» του Mega είδαμε πως: Οι δοκιμασίες της Ελισάβετ δεν έχουν τέλος και την κάνουν να αναθεωρήσει για κάποια πράγματα. Ο Γεράσιμος εκμυστηρεύεται στον πατέρα του το πιο ένοχο μυστικό του. Ο Βίκος και η Αλεξία θα συναντηθούν κρυφά.

Ο Λουκάς αρχίζει να έχει κάποια ερωτηματικά σε σχέση με τη Θάλεια. Η Κασσιανή θα βγει εκτός ορίων, αναγκάζοντας τον Μητροπολίτη να της προτείνει την απομάκρυνσή της από τη Μονή, με αντάλλαγμα την Ηγουμενία σε κάποιο άλλο μοναστήρι. Ο Πέτρος ετοιμάζεται να το σκάσει, για άλλη μια φορά. Η απόφαση της Ελισάβετ να εγκαταλείψει το μοναστήρι, θα τους αφήσει όλους άφωνους.

Αναλυτικά τι θα δούμε απόψε στο νέο επεισόδιο της σειράς «Μαύρο Ρόδο» στις 22:50 στο Mega

Το ένοχο μυστικό του Γεράσιμου βγαίνει στο φως. Με πόνο ψυχής αποκαλύπτει στον πατέρα του ότι εκείνος δολοφόνησε τον Διακοσάββα. Η Ελισάβετ παίρνει τη μεγάλη απόφαση: Θα εγκαταλείψει το μοναστήρι και θα γυρίσει στο σπίτι της. Ο Λευτέρης στο άκουσμα της είδησης χαίρεται και νιώθει ανακούφιση. Εκείνη, φαίνεται σίγουρη για την επιλογή της. Ο Βίκος και η Αλεξία συναντιούνται κρυφά με την Αλεξία να απαιτεί να μάθει ποιος έκοψε το νήμα της ζωής της μητέρας της. Ο Λουκάς αρχίζει να προβληματίζεται σε σχέση με τη Θάλεια και να έχει δεύτερες σκέψεις.