Σε μία ιδιαίτερη εξομολόγηση προχώρησε την Τρίτη (10/1) η Τζένη Μελιτά στον «αέρα» της εκπομπής της ΕΡΤ «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν». Με αφορμή την είδηση για ένα δύσοσμο λουλούδι στον Βοτανικό Κήπο της Αδελαΐδας, για το οποίο το κοινό σχηματίζει ουρές, η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους τηλεθεατές την ξεκαρδιστική και… εξαιρετικά προσωπική «αδυναμία» μίας φίλης της.

Είναι ένα λουλούδι που η δυσοσμία του φτάνει χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να προσελκύσει μύγες, μέλισσες και σκαθάρια.

Το Titan arum, γνωστό και ως «λουλούδι- πτώμα» (corpse flower), λόγω του άσχημου αρώματός του, ανθίζει κάθε λίγα χρόνια, για περίπου 48 ώρες. Η σπανιότητα του φυτού και της ανθοφορίας του είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να συρρεύσουν στους κήπους και να περιμένουν στην ουρά για ώρες, προκειμένου να μυρίσουν αυτή την τόσο άσχημη οσμή.

Συνήθως παρομοιάζουν τη μυρωδιά του με εκείνη των ψόφιων αρουραίων. Τα δύσοσμα πόδια και το τυρί με έντονη μυρωδιά επίσης είναι συχνές απαντήσεις.

Και κάπως έτσι η παρουσιάστρια αποφάσισε να ομολογήσει δημοσίως την ιδιαίτερη έλξη και προτίμηση μιας φίλης της, η οποία έκανε τους πάντες στο πλατό να ξεσπάσουν σε γέλια.

«Δεν λένε ότι στους ανθρώπους ότι το άρωμα των ορμονών του άντρα μπορεί να προσελκύσει μία γυναίκα; Πρωτόγονα μπορεί να συνέβαινε και στα ζώα συμβαίνει. Υπάρχει άρωμα μιας γνωστής μάρκας που μυρίζει ιδρωτίλα» ανέφερε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ναι, έχω μια φίλη μανιακή. Το ‘χω συζητήσει αυτό το θέμα… επί πολύ καιρό μου έλεγε: “Μου αρέσει να του μυρίζω τα άπλυτα”» του απάντησε η Τζένη Μελιτά.

«Ε όχι! Πάμε παρακάτω», τη διέκοψε γελώντας ο Φώτης Σεργουλόπουλος.