Η εκπομπή «VINYΛΙΟ» έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής (4/11) μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Στους τηλεοπτικούς μας δέκτες επέστρεψαν ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης. Οι τίτλοι έναρξης έπεσαν και ήχησε η μεγάλη επιτυχία «Άνοιξε πέτρα» που όλοι έχουμε αγαπήσει με την φωνή της Μαρινέλλας.

Η ανδροπαρέα από την Θεσσαλονίκη ήταν ντυμένη στα μαύρα και άφησε τους στίχους περί…θανάτου να ακουστούν. Αυτή ήταν άλλωστε και το θέμα της πρεμιέρας.

Αμέσως μετά, ο Αντώνης Κανάκης καλωσόρισε τους τηλεθεατές του ΑΝΤ1 τονίζοντας τα εξής. «Κυρίες και κύριοι καλωσορίσατε στο Βινύλιο! Πρώτο Βινύλιο για την φετινή σεζόν και, ξέρετε, έχει πλάκα γιατί ό,τι μπορεί να πάει στραβά σε μια πρεμιέρα έχει πάει στραβά, αλλά δεν μασάμε. Δεν μασάμε. Άνοιξε πέτρα να κλειστώ».

«Όταν μιλούσαμε και κάναμε το meeting πριν από καιρό, σκεφτόμασταν ποια θα είναι η πρώτη εκπομπή του Βινυλίου φέτος. Έριξα στο τραπέζι την ιδέα να κάνουμε μια εκπομπή για τον θάνατο. Κοιταζόμασταν οι τρεις μας, ήταν και οι υπόλοιποι, για κανένα λεπτό χωρίς να μιλάει κανένας. Είχε πέσει νεκρική σιγή και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσει αυτή η εκπομπή».

Στο νοσοκομείο η μητέρα του – Ο χιουμοριστικός διάλογος που είχαν πριν από το χειρουργείο της

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Αντώνης Κανάκης έκανε μια αναφορά στην αγαπημένη του μητέρα, αποκαλύπτοντας on air πως βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του Αντώνη Κανάκη είχε προγραμματίσει μια επέμβαση.

«Με την ευκαιρία να στείλω χαιρετισμούς στη μαμά μου η οποία είναι στο νοσοκομείο σήμερα. Έκανε μια επέμβαση, η οποία βέβαια ήταν προγραμματισμένη. Περαστικά μαμά, όλα πήγαν καλά. Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “το γεγονός ότι έχω προγραμματισμένη επέμβαση την μέρα που έχεις εκπομπή για τον θάνατο… να με ανησυχήσει; Σημαίνει κάτι;” Όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης.

«Eισπράττουμε μίζερες, άστοχες, κομπλεξικές, υποκριτικές αντιδράσεις»

Στη συνέχεια της συζήτησης στην εκπομπή, ο γνωστός παρουσιαστής βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια πολύ σαφή τοποθέτηση για το χιούμορ στη σημερινή εποχή.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την προβολή ενός χιουμοριστικού αποσπάσματος από κηδεία – φάρσα στο εξωτερικό, ο Αντώνης Κανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Ετσι ρε παιδιά, αυτό το χιούμορ ρε γ@@το… Βλέπω τώρα αυτό το βίντεο, κάνουμε αυτή την συζήτηση και με πιάνει το παράπονο μου. Ξέρετε, εμείς είμαστε σε μια θέση που εξαιτίας της δουλειάς μας και ειδικά του Ράδιο Αρβύλα εισπράττουμε πάρα πολύ μίζερες, άστοχες, κομπλεξικές, υποκριτικές αντιδράσεις στο χιούμορ» είπε και συνέχισε:

«Είμαστε σε μια τέτοια θέση που το εισπράττουμε αυτό το πράγμα. Ενώ το άτιμο είναι το μόνο που μπορεί να λυτρώσει και να ξορκίσει πολλά πράγματα. Και το κακό να ξορκίσει στη ζωή μας, αλλά και να μας λυτρώσει ακόμα και από όλα αυτά που θεωρούμε ή τα παίρνουμε τόσο πολύ σοβαρά και τελικά δεν είναι» συμπλήρωσε ο Αντώνης Κανάκης.