Φουλ της πρεμιέρας έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Ανάμεσα στα προγράμματα τα οποία βγήκαν για πρώτη φορά στον τηλεοπτικό αέρα ήταν και η νέα κωμική σειρά του Ant1 «Εκτός Υπηρεσίας» και οι τηλεθεατές μεταφέρθηκαν για λίγο στο νησί «Κάβουρας».

Τι θα δούμε όμως απόψε στο «Εκτός Υπηρεσίας» του Ant1 στις 21:00;

Όλο το βράδυ η Ανκίτσα θρηνεί που ο γιόκας της, ο Μένιος, πήρε μετάθεση και θα φύγει μακριά από την αγκαλιά της. Ταυτόχρονα, οι τρεις αστυνομικοί, προσπαθούν να αρπάξουν τα κόκκαλα του Ντάντουλα από τα χέρια του παππού Σβίγγου και της γιαγιάς Μπόμπας!

Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους; Ο Γιάνναρος στην ταβέρνα έχει στήσει γλέντι αποχαιρετισμού για τους τρεις αστυνομικούς, αλλά ταυτόχρονα και ένα πάρτυ καλωσορίσματος της κόρης του, της Λίζας, που μετά από καιρό επέστρεψε στο νησί.

Jημερώνει η μέρα, και όλος ο Κάβουρας καταφθάνει στην πλατεία, για να παραβρεθεί στην επέτειο, του Ντάντουλα. Και ενώ το έχουν ρίξει στα νησιώτικα και τρώνε την μια νταντουλόπιτα μετά την άλλη, έρχεται η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμένουν… η επανένωση των λειψάνων του Ντάντουλα.

Ο Σβίγγος διαπιστώνει ότι τα κόκκαλα από το κουτί του, έχουν κάνει φτερά! Συναγερμός! Το «ηφαίστειο» της κόντρας που είχε να κάψει για χρόνια ανάμεσα στα δύο χώρια, είναι έτοιμο να ξυπνήσει και πάλι …

Ποιος είναι ο Ανέστης Ντάντουλας

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΑΝΤΟΥΛΑΣ (1785-1862): Ο Ανέστης Ντάντουλας είναι για την νήσο Κάβουρα, ο τοπικός ήρωας της Επανάστασης του 1821. Γνήσιο τέκνο της περιοχής και απ’ τους ελάχιστους γραφιάδες της εποχής. Ήταν το μόνο παιδί που ήξερε από τρόπους και γράμματα, καθώς η μητέρα του είχε ρίζες από κόντηδες του Ιονίου.

Ο Ανέστης, απ’ τα παιδικά του χρόνια, ήταν ανήσυχο πνεύμα και είχε ιδιαίτερο χάρισμα στον χειρισμό των ανθρώπων. Ο ξεσηκωμός τον βρήκε σε μία εποχή που επαναπροσδιόριζε τον εαυτό του, μετά από ένα δύσκολο χωρισμό. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα, πήρε το καριοφίλι και τα βουνά και όρμησε στη μάχη σαν λιοντάρι.

Τα κατορθώματά του τραγουδιούνται και γιορτάζονται, μέχρι σήμερα, στο Καμπανάκι και το Ποθητό, τα δύο χωριά της νήσου Κάβουρα που ερίζουν για την καταγωγή του. Στο «Εκτός Υπηρεσίας» ξετυλίγεται, παράλληλα με το σήμερα, η ιστορία ενός άκρως… αντισυμβατικού ήρωα που θα συζητηθεί…