Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και Άνεμος» η οποία θα περιγράφει τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης. Οι ηθοποιοί Άρης Λεμπεσόπουλος και Καριοφυλλιά Καραμπέτη οι οποίοι θα υποδυθούν τους αντίστοιχους χαρακτήρες, το μεσημέρι της Παρασκευής (09/09) κάθισαν στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησαν για τους ρόλους τους.

«Με βοήθησαν πολύ κάποια βιβλία, κάποιες κουβέντες που έκανα, κάποια τραγούδια και ντοκιματέρ και έτσι πορεύτηκα. Τον αγάπησα! Όταν ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο, διάβασα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν γνώρισε μητέρα. Για μένα εκεί έκλεισε και τον αγάπησα! Είδα την ανθρώπινη πλευρά του. Ήταν αυτοδημιούργητος, δεν είχε ούτε τα οικονομικά ούτε τα κοινωνικά κριτήρια. Για μένα ήταν κάποιος που ύψωνε την ελληνική σημαία και τη σκηνή αυτή την έπαιξα» είπε ο Άρης Λεμπεσόπουλος και πρόσθεσε: «Ήταν ένας μοιραίος άνθρωπος, γοητευτικός, ρήτορας. Αγάπησε την Κυβέλη, όπως αγάπησε τη Σοφία. Προτιμώ να σιωπήσω για τέτοια θέματα όταν μου δίνονται σαν πληροφορίες».

Για τον δικό της ρόλο, ως Κυβέλη, μίλησε και η Καριοφυλλιά Καραμπέτη. «Ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της που διεκδίκησε την προσωπική της ελευθερία και το δικαίωμά της στον έρωτα. Το δικό της δράμα όταν παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, δεν ήταν ερωτευμένη, αλλά της το επέβαλαν οι θετοί της γονείς. Η Κυβέλη ήταν ένα παιδί που οι βιολογικοί της γονείς την αρνήθηκαν. Οι άνθρωποι που τη μεγάλωσαν της έδωσαν πολλή μεγάλη αγάπη. Ήταν τυχερή γιατί γνώρισε κάποιους κηδεμόνες πολύ πλούσιους και την έπαιρναν και της πλήρωσαν τα δίδακτρα. Μορφώθηκε αρκετά, ήρθε σε επαφή με το θέατρο και έπαιξε σε εκδήλωση τον “Ρωμαίο και Ιουλιέτα”. Της έβαλαν όρο για να ακολουθήσει το θέατρο, να παντρευτεί κάποιον που δεν επιθυμούσε. Έκανε δύο παιδιά και μετά γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της και αλληλοκλέφτηκαν και έφυγαν στο Παρίσι» τόνισε η Καριοφυλλιά Καραμπέτη.