Δυνατή «είσοδο» στη μυθοπλασία έχει πραγματοποιήσει η ΕΡΤ από την περασμένη τηλεοπτική σεζόν και όπως φαίνεται αυτή η «στροφή» έχει αποδώσει τόσο σε νούμερα τηλεθέασης όσο και στην εκτίμηση του τηλεοπτικού κοινού που έβαλε ξανά στο τηλεκοντρόλ του τη Δημόσια Τηλεόραση.

Για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, η ΕΡΤ προετοιμάζει μια ακόμα σειρά η οποία θα είναι βασισμένη σε βιβλίο και θα αποτελείται από ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών. Πρόκειται για «Το Βραχιόλι της Φωτιάς» της Βεατρίκης Σαΐα-Μαγρίζου.

Τη σκηνοθεσία της νέας σειράς έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέπας, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης με τη Σοφία Σωτηρίου, ενώ ο Μίνως Μάτσας θα την «ντύσει» μουσικά.

Το καστ της νέας σειράς «Το βραχιόλι της Φωτιάς» είναι γεμάτο «δυνατά» ονόματα. Νένα Μεντή, Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Θάνος Τοκάκης, Βασιλική Τρουφάκου και Ελισάβετ Μουτάφη θα μεταφερθούν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ στο 1917.

Τι πραγματεύεται το «Βραχιόλι της Φωτιάς»

Τι πραγματεύεται όμως το «Βραχιόλι της Φωτιάς»; Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, το «Βραχιόλι της Φωτιάς» περιγράφει το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα

Η Ελισάβετ Μουτάφη, το μεσημέρι της Τρίτης (01/03) βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Βραχιόλι της Φωτιάς και αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει γυρίσματα. «Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα γυρίσματα. Θα ξεκινήσουμε τον Μάιο. Είναι βασισμένο σε ένα εξαιρετικό βιβλίο, είναι αληθινή ιστορία, μια τεράστια παραγωγή. Θα προβληθεί του χρόνου. Ο Νίκος Απειρανθίτης και η Σοφία Σωτηρίου γράφουν το σενάριο πάνω στο βιβλίο. Ξεκινάει με τους Εβραίους, τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη το 1917 στην Εβραϊκή συνοικία και φτάνει μέχρι Άουσβιτς. Είναι συγκλονιστικό. Εγώ κάνω την Μπενούτα. Δεν θέλω να πω πολλά ακόμα… Αναφέρεται και στην σχέση των τσιγγάνων με τους Εβραίους» ανέφερε η ηθοποιός.