Η μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, μίλησε στο Φως στο Τούνελ της Παρασκευής (18/2) και στην Αγγελική Νικολούλη για την τραγωδία που χτύπησε το σπιτικό της.

«Έχω χάσει τον ύπνο μου. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω. Δεν υπάρχει αυτό που ζω. Βλέπουν παντού τον δολοφόνο σαν την υπόθεση της Καρολάιν. Έχουμε υποβληθεί σε γονιδιακό έλεγχο εγώ, ο σύζυγός μου και τα παιδιά εν ζωή και αφότου κατέληξαν. Οι εξετάσεις έχουν σταλεί στο εξωτερικό και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο γιατί και η μπέμπα είχε εκ γενετής ένα σπάνιο σύνδρομο. Θυμώνω γι’ αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι μεγάλη αδικία».

Μίλησε ακόμα και για την εγκυμοσύνη της, που διέκοψε πρόσφατα μετά τις εξελίξεις.

«Θα ήταν ανωριμότητα και επικίνδυνο αν έφερνα στον κόσμο αυτό το παιδί μετά τα όσα έγιναν. Δεν είναι εύκολο, ούτε παιχνίδι».

«Θα τα πω πολύ καλά όταν τελειώσουν όλα»

Ο πατέρας των κοριτσιών αγανακτισμένος από τα όσα ακούγονται και γράφονται, μίλησε στο «Τούνελ» για τον πόλεμο που δέχονται ο ίδιος και η σύζυγός του.

«Μέσα απ’ όλο αυτόν τον πόλεμο που έχει γίνει δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει ποιοι είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γονείς είμαστε, το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε τις αιτίες πίσω από τον θάνατο των παιδιών μας. Να μάθουμε τι συνέβη. Γι’ αυτό είχαμε προβεί και στην πρώτη μήνυση, η οποία αρχειοθετήθηκε, γιατί ψάχναμε να βρούμε την αιτία θανάτου της Μαλένας. Ό,τι έχω να πω, θα το πω μόλις τελειώσει αυτή υπόθεση και θα το πω πολύ καλά και μένω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για απροσδιόριστη αιτία θανάτου μιλάει ο ιατροδικαστής της 9χρονης

Ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, που νεκροτόμησε το 9χρονο κοριτσάκι, μιλώντας στο «Τούνελ», τόνισε πως η ανακοπή καρδιάς είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία του θανάτου.

«Είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της. Δεν υπάρχει μία σαφής εικόνα στο που μπορεί να οφείλεται. Η καρδιακή ανακοπή είναι ένας όρος άτυπος. Επόμενο είναι να σταματήσει η καρδιά να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι σώνει και καλά είναι καρδιογενής η αιτιολογία θανάτου. Μπορεί να είναι και από άλλα αίτια, τα οποία δεν γνωρίζουμε αυτήν την στιγμή.

Από τη νεκροτομή μακροσκοπικά δεν βρέθηκε κάτι, αναμένουμε τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Τα δύο παιδιά είχαν διαφορετική αιτία. Το ένα είχε λευχαιμία, το άλλο είχε πρόβλημα στην καρδούλα του. Δεν είναι για να πάμε προς το γενετικό. Για να το πηγαίναμε προς το γενετικό έπρεπε και τα τρία παιδιά να μας βγουν με την ίδια αιτία. Με κάποια προδιάθεση μάλλον».

Ο κύριος Μπουζιάνης αναφέρθηκε και στα αίτια που πιθανόν να οφείλονται για την τετραπληγία του 9χρονου κοριτσιού.

«Για να μείνει τετραπληγικό, θα πρέπει να μην υπήρχε οξυγόνωση του εγκεφάλου. Δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό. Από την τοξικολογική και ιστολογική εξέταση, μπορούμε να πάρουμε κάποιες απαντήσει και να δούμε τι προκάλεσε το θάνατο. Το θέμα όμως είναι να βρούμε τι προκάλεσε τη μη οξυγόνωση του εγκεφάλου».