Οι «Άγριες Μέλισσες» έγραψαν το συγκλονιστικό τους φινάλε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι τηλεθεατές έστειλαν στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν και οι χρήστες του twitter θρήνησαν τους νεκρούς ενώ χάρηκαν με τον γάμο της Σοφούλας και του Άγγελου.

Από την πρώτη… πτήση των «Άγριων Μελισσών» στο τηλεοπτικό τοπίο μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, υπήρξαν πολλές σκηνές οι οποίες καθήλωσαν τους τηλεθεατές.

Ακολουθούν οι 10 + 1 συγκλονιστικές σκηνές που καθήλωσαν τους τηλεθεατές

Η δολοφονία του Κλεομένη από τον Μελέτη

Ο Μελέτης αποφασίζει να σκοτώσει τον σύζυγο της αγαπημένης του Πηνελόπης. Ο μονόλογος του «αμαρτωλού» Κλεομένη πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ανατρίχιασε τους τηλεθεατές.

Ο Κλεομένης λίγο πριν πέσει νεκρός μίλησε με σκληρά λόγια στον Μελέτη, που τον κοιτούσε ανέκφραστος. «Ένα ζώο είσαι, ενώ εγώ λυσσάω, ναι ρε, λυσσάω, αλλά το παίρνω αυτό που θέλω πάντα», φώναξε ο Κλεομένης, καλώντας τον Μελέτη να του ρίξει με το όπλο.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Θωμά

Ο Θωμάς Κυπραίος βρέθηκε απέναντι από τον Νέστωρα προκειμένου να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς καθώς ο πρώτος παραδέχθηκε πως είναι ο δολοφόνος του γιου του δεύτερου.

Ο Θωμάς, ζήτησε από τον Νέστορα να τον αφήσει να εξομολογηθεί καθώς, όπως του ανέφερε, είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό του. Ο Νέστορας δέχθηκε και ο Θωμάς γονάτισε, έπιασε το χέρι του Νέστωρα και έβγαλε από μέσα του όσα είχε.

Η επόμενη σκηνή, την οποία παρακολούθησαν οι τηλεθεατές, ήταν τον Νέστωρα να βγαίνει από το σπίτι και να αφήνει τον Θωμά μόνο του ο οποίος αυτοκτονεί.

Ο θάνατος της Θεοδοσίας

Η Θεοδοσία πληγωμένη από τη συμπεριφορά του Λάμπρου και τον χωρισμό τους έχει μόνο μια σκέψη στο μυαλό της, πώς θα καταστρέψει την Ελένη. Ανακαλύπτει το γράμμα που είχε γράψει ο Γιάννος, στο οποίο αναφερόταν πως οι αδελφές Σταμίρη σκότωσαν τον Σέργιο. Η Ελένη αναγκάζεται να ομολογήσει και να πάρει πάνω της τον φόνο προκειμένου να σώσει τις αδερφές της και το μωρό που μόλις είχε γεννηθεί.

Η Ελένη οδηγείται σε δίκη και όταν η Θεοδοσία ακούει το λόγο της μετανιώνει που την ανάγκασε να παραδοθεί.

Η Μυρσίνη βάζει να σκοτώσουν την Ελένη, τη στιγμή που η απόφαση της ποινής έχει ανακοινωθεί το όπλο εκπυρσοκροτεί και πετυχαίνει τη Θεοδοσία η οποία βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Ελένη και Δρόσω στην Τρούμπα

Η Δρόσω, αφού έδωσε το παιδί της στην Ασημίνα και τον Νικηφόρο πήρε το δρόμο για την Αθήνα. Τα βήματα της την έβγαλαν στην Τρούμπα. Η μικρή Σταμίρη έκανε το ένα λάθος πάνω στο άλλο ενώ προκειμένου να βγάλει περισσότερα χρήματα και να μπορέσει να φύγει από την Τρούμπα ξεκίνησε να εργάζεται ως ιερόδουλη.

Η Λενιώ, η οποία έμαθε που βρισκόταν η αδερφή της, πήγε να τη βρει και να την πείσει να επιστρέψει στο Διαφάνι. Τα λόγια της Ελένης στη μικρή της αδελφή και η ατάκα της, «Μου χρωστάς Δρόσω και πρέπει να με ξεπληρώσεις» προκειμένου να την πείσει να φύγει από την Τρούμπα, έκανε τους πάντες να «λυγίσουν».

Ο ανατριχιαστικός μονόλογος της Ελένης όταν μίλησε «ανοιχτά» για το βιασμό της

Η Ελένη κατήγγειλε τον Βόσκαρη για τα βασανιστήρια που έζησε στα χέρια του όσο ήταν στη φυλακή, με τον ισχυρό άνδρα του συστήματος να οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η ιστορία της Ελένης μαθεύτηκε και στην κουβέντα που είχε με την αδελφή της την Ασημίνα, τέθηκε στο τραπέζι το γιατί δεν μιλούσε τόσο καιρό. Και αυτό το «γιατί τώρα;», οι σεναριογράφοι το απάντησαν με αριστοτεχνικό τρόπο, μέσα από την κατάθεση της Ελένης στο δικαστήριο που καταδίκασε τον Μάνο Βόσκαρη.

Όταν ο Βόσκαρης ήρθε αντιμέτωπος με τον «άγραφο νόμο των φυλακών»

 Ο Μάνος Βόσκαρης αφού καταδικάστηκε για τα εγκλήματα του μεταφέρθηκε στις φυλακές.

Εκεί όμως ήρθε αντιμέτωπος με τους «άγραφους νόμους της φυλακής».

Οι συγκρατούμενοι του πήραν το νόμο στα χέρια τους και τιμώρησαν με το δικό τους τρόπο του τον Μάνο Βόσκαρη αφού τον ευνούχησαν.

Η δολοφονία του Αλέξη Γραμματικού

Ο Αλέξης Γραμματικός, σύζυγος της Πηνελόπης, βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια της ομάδας «Άβαντες» και έπειτα από εντολή του Δούκα. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε ο κύκλος αίματος που οδήγησε την σειρά αιματοβαμμένο φινάλε της δεύτερης σεζόν.

Το συγκλονιστικό τέλος του Μάνου Βόσκαρη

Ο ήρωας που το τηλεοπτικό κοινό λάτρευε να μισεί στις Άγριες Μέλισσες, ο Μάνος Βόσκαρης, ολοκλήρωσε τον κύκλο του με τρόπο συγκλονιστικό και δραματικό.

Ο σκληρός του Διαφανίου, ήρθε αντιμέτωπος με μια αλήθεια τόσο πικρή και τόσο σκληρή που ούτε ο ίδιος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί, αφού ανέτρεψε τα πάντα από αυτά που πίστευε πως ήταν οι αλήθειες της ζωής του.

Ο Μάνος Βόσκαρης, επέλεξε να δώσει τέλος στην ζωή του δίχως να αντέξει αυτή την τραγική αλήθεια.

Έτσι ο ήρωας που υποδύθηκε εκπληκτικά ο Βασίλης Μπισμπίκης αυτοκτόνησε κόβοντας με ένα μαχαίρι το λαιμό του. «Αχ ρε μάνα» αναφώνησε καθηλώνοντας το τηλεοπτικό κοινό σε μια συγκλονιστική σκηνή.

Η Ανέτ «έσβησε» στα χέρια του Δούκα

Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές στα δυο χρόνια προβολής των Άγριων Μελισσών, παρακολούθησαν οι τηλεθεατές στο αποψινό, προτελευταίο, επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Είναι η σκηνή που η Ανέτ ξεψυχάει στα χέρια του αδερφού της.

Σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις του Μελέτη για όσα αποτρόπαια έπραξε ο αδερφός της αλλά και ο ίδιος, δεν μπορεί να πιστέψει όσα άκουσε και χάνει τον έλεγχο. Η ηθική της δεν μπορεί να αντέξει τα όσα αποκαλύφθηκαν κι αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η Κάτια Δανδουλάκη έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας αλλά κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Λεωνίδας Κακούρης ο οποίος καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό με την σπαρακτική του ερμηνεία.

Το λυτρωτικό τέλος του Μιλτιάδη

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχουμε ζήσει στις Άγριες Μέλισσες ήταν αυτή του θανάτου του Μιλτιάδη ο οποίος βαριά τραυματισμένος, στην προσπάθεια του να σώσει τις αδερφές Σταμίρη, από το μαχαίρι του Μεγαρίτη ξεψυχάει στον κορμό του δέντρου που είχε βρεθεί κρεμασμένος ο Γιάννος.

Ένας θάνατος που έμοιαζε με λύτρωση για τον Μιλτιάδη (τον υποδύθηκε μοναδικά ο ηθοποιός Γιώργος Γάλλος) αφού «συνάντησε» τον αδικοχαμένο του γιo. Ο συμβολισμός του σημείου που άφησε ο Μιλτιάδης την τελευταία του πνοή ήταν προφανής.

Εκεί επέλεξε να περάσει τις τελευταίες του στιγμές. Αυτά ήταν και τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Λίγο μετά ο Λάμπρος πήγε στο σημείο μαζί με τη Λενιώ και τους δυο χωροφύλακες του Διαφανίου και τον βρήκαν νεκρό.