Ένα βίντεο με τις πρόσφατες δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού σε εκπομπή της ΕΡΤ2 προβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η παρέα της εκπομπής «The Booth» του Open.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια Σοφία Μουτίδου εξέφρασε την έντονη αντίθεση της στον τηλεοπτικό «αέρα» της μεσημεριανής εκπομπής του Open.

Συγκεκριμένα, αφού προβλήθηκε το βίντεο με τις δηλώσεις του εικαστικού η Σοφία Μουτίδου ανέφερε αρχικά: «Αυτός είναι ο διαχωρισμός του οριακά ξεπερασμένου σημείου που φλερτάρει γλωσσόφιλα με τον φασισμό με τις δηλώσεις που κάνουμε εμείς στην εκπομπή.  Θέλω να καθαρίσετε τα μυαλά σας όλοι με ένα ωραίο καθαριστικό, έχετε πάρα πολλά στο μπάνιο σας, και να καταλάβετε τη διαφοροποίηση. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει πει στο παρελθόν και κάτι ακόμη».

Τότε η Σοφία Μουτίδου, ζήτησε από την συνεργάτιδα της, Πηνελόπη Αναστασοπούλου να διαβάσει παλιότερες δηλώσεις του Κώστα Τσόκλη.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πήρε στα χέρια της το κινητό της και διάβασε τα εξής τα οποία «χρέωσε» στον Κώστα Τσόκλη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα…έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν».

Τον λόγο πήρε ξανά η Σοφία Μουτίδου η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ πέρα μιλάμε από τα κεντρικά της ανδρικής ορμόνης. Από τα κεντρικά των καλαμπαλικιών του άνδρα που είναι σε πάρα πολύ ζωώδη κατάσταση και εννοείται ότι μία γυναίκα με ένα σορτσάκι, τι θέλει, βιασμό. Εδώ, λοιπόν, ερχόμαστε να κάνουμε έναν μεγάλο διαχωρισμό με την δήλωση που έκανα εγώ την Παρασκευή και έπεσαν να με φάνε στο διαδίκτυο. Ότι εγώ είμαι υπέρ των βιασμών! Κάτι δεν συμβαίνει… Υπάρχουν κάποια γνωστικά σφάλματα ή παράλογα άλματα τα οποία πρέπει να εξετάσετε με τους προσωπικούς σας γιατρούς! Προσοχή μεγάλη παιδιά και προσοχή μεγάλη κορίτσια! Είναι άλλο πράγμα η αυτοδιάθεση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα. Άλλο πράγμα η ελευθερία και άλλο πράγμα η ελευθεριότητα.

Η γυναίκα αυτήν την στιγμή οφείλει να εμπεδώσει τα δικαιώματα που έχει ώστε να μπορεί μετά να πει “αυτοδιαθέτω το κορμί μου”. Αν αρέσκεστε οι γυναίκες να βλέπετε βίντεο κλιπ στα οποία εκσφενδονίζονται σαμπάνιες πάνω στα οπίσθια τα γυμνά γυναικών και πιστεύετε ότι έτσι τιμάται το γυναικείο φύλλο, επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική αισθητική και να έχω οριοθετήσει την ποιότητα μου σε άλλα σημεία. Ποτέ και επουδενί δεν διατυπώθηκε ίχνος σκέψης από καμία από τις τέσσερις μας, άλλα έτσι είναι όταν κρατάς τον άλλον και θες να πυροβολήσεις τη κυρά Μαρία ώστε να πούμε ότι το ντύσιμο μιας γυναίκας μπορεί να προκαλέσει το βιασμό.

Είπαμε ότι υπάρχει βάσιμος κίνδυνος στα χέρια της γυναίκας, το γυμνό της κορμί να ξεπουλιέται καθημερινά στο βωμό -νομίζει- της αυτοδιάθεσης της αλλά τελικά είναι και αυτή, άλλη μια φορά, ένα θύμα. Λάθος μέσο χρησιμοποιεί η γυναίκα για να επιβληθεί. Παντού ξεβράκωτες γυναίκες. Στις στάσεις των λεωφορείων, στα βίντεο κλιπ, στη μουσική βιομηχανία. Γυναίκες γυμνές. Αυτό είναι αυτοδιάθεση;».