Με την κατάσταση στη χώρα να χαρακτηρίζεται «ρευστή» εξαιτίας του κορονοϊού καθώς οι εμπειρογνώμονες παρατηρούν τον ιό και αναλόγως πράττουν και εισηγούνται μέτρα, οι σταθμοί έχουν βρεθεί απέναντι από πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Τα δεδομένα που φέρει μαζί του ο κορονοϊός έχει αλλάξει το τοπίο και στο μιντιακό σκηνικό καθώς πολλές παραγωγές έχουν μπει στο «πάγο» εξαιτίας των νέων μέτρων τα οποία έχουν θεσπιστεί με στόχο τον περιορισμό της διασποράς.

Οι σταθμοί έχουν προσαρμοστεί στα νέα αυτά μέτρα τόσο εντός των βασικών τους κτιριακών τους εγκαταστάσεων όσο και στους χώρους που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα των παραγωγών τους.

Όσο όμως και αν έχουν προσπαθήσει οι σταθμοί να «θωρακίσουν» τους συνεργάτες τους, μπροστά και πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο κορονοϊός φαίνεται πως θα βρει κάποιο… κενό ώστε να κάνει την εμφάνιση του.

Παρουσιαστές, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι κάνουν γνωστό μέσω των προσωπικών τους προφίλ στα social media πως ανήκουν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και την ίδια στιγμή οι παραγωγές στις οποίες συμμετέχουν «παγώνουν» ώστε οι συνεργάτες τους να μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Με γνώμονα αυτό, οι σταθμοί αναγκάζονται να παίρνουν όλο και περισσότερα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την υγεία των εργαζόμενων τους.

Ανάμεσα στους σταθμούς αυτούς είναι και ο Alpha, στον οποίο, όπως μαθαίνουμε, γίνεται υποδειγματική τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.