Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί πολλά για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια της εκπομπής «Ώρα για Μελέτη». Οι διαρροές ανέφεραν πως η σχέση ανάμεσα στην παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη και τον Νίκο Μάνεση ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλεια και αρχισυνταξία της εκπομπής είχε υποστεί ρήγμα.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέφεραν πως πλέον έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα.

Η Ελεονώρα Μελέτη, μέσω της ραδιοφωνικής της εκπομπής, έκανε γνωστή τη δική της θέση, τόνισε πως δεν έχει παραιτηθεί και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως: «Όταν δεν έχεις ευθύνη για το περιεχόμενο και τη θεματολογία εκεί είναι που δεν παραιτείσαι» αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Μάνεση.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση ο οποίος ξεκαθαρίζει πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν έχει καμία σχέση με την εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτήν την απόφαση.

Η απάντηση του Νίκου Μάνεση

Τις τελευταίες 15, ίσως και περισσότερες, μέρες βλέπω πάρα πολλές διαρροές. Εγώ δε μιλάω με διαρροές, μιλάω με ονοματεπώνυμο. Λέγομαι Νίκος Μάνεσης και λέω τα πράγματα έτσι όπως είναι. Για οτιδήποτε, μάλιστα, λέω υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία.

Επειδή υπήρξαν δυο δημόσιες τοποθετήσεις της Ελεονώρας, μια στο Instagram και μια στο ραδιόφωνο, απαντώ στις επίσημες δηλώσεις και όχι, προς το παρόν, επί των διαρροών που εκθέτουν το κανάλι και εμένα.

Αυτό το οποίο απαντώ είναι ό,τι τις τελευταίες, κατά προσέγγιση, τρεις εβδομάδες δεν έχω καμία σχέση με την σκαλέτα της εκπομπής και με το θεματολόγιο. Η Ελεονώρα κάνει καθημερινά συσκέψεις και αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί από τους τρεις αρχισυντάκτες. Δεν συμμετέχω στις συσκέψεις. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση δική μου και οι εντολές που έχω δώσει στα παιδιά είναι: “Μην ασχολείστε πλέον μαζί μου, δεν υπάρχω, αυτήν την στιγμή”.

Αυτό προέκυψε, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μετά τις πρώτες διαρροές που επιχειρείτο να μετατραπώ σε εξιλαστήριο θύμα. Εγώ εξιλαστήριο θύμα δε γίνομαι κανενός.

Επειδή είδα ότι ενοχλεί η παρουσία μου και ενοχλεί πάρα πολύ αποφάσισα να καθίσω στην άκρη και να σιωπήσω. Δε μιλούσα τόσο καιρό και μιλάω τώρα επειδή υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις.

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι μου ανατέθηκε από τον Alpha να σχεδιάσω την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και η εντολή ήταν να έχω τον συντονισμό και τον σχεδιασμό. Αυτή ήταν η εντολή του καναλιού. Να σημειωθεί ότι τη δουλειά αυτή την έκανα αφιλοκερδώς.

Η πρόθεση μου ήταν να βοηθήσω όσο το γίνεται περισσότερο αλλά όταν δημιουργείται ένα κλίμα δυσαρέσκειας, καταλαβαίνετε πως εγώ δεν θέλω να είμαι φορτίο κανενός. Η Ελεονώρα, μετά την πρώτη εβδομάδα μου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της λέγοντας μου ότι δεν την εκφράζει το concept της εκπομπής και δεν μπορεί να το υπηρετήσει. Της είπα ότι είναι απόλυτα σεβαστό αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι, πως εγώ είμαι εντολοδόχος υπάλληλος και πρέπει να μιλήσει με τη Διοίκηση.

Για τους δικούς της λόγους, η Ελεονώρα δε μίλησε με τη Διοίκηση και έτσι δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα το οποίο πρώτον, άρχισε να φαίνεται η δυσαρέσκεια της στον “αέρα” της εκπομπής και δεύτερον δημιουργήθηκε γόνιμος χώρος για να γίνονται διαρροές από κάποιους. Δημιουργήθηκε μια νοσηρή κατάσταση. Εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω να υπάρχω σε αυτό το κλίμα.

Είμαι επαγγελματίας. Δεν είμαι χομπίστας. Δε με ενδιαφέρει τι συμβόλαια έχει η Ελεονώρα Μελέτη ή για ποιους λόγους δε θέλει να συναντηθεί με τη Διοίκηση. Δε με ενδιαφέρει. Είναι απόλυτα σεβαστή η επιθυμία της όπως είναι απόλυτα σεβαστή και η δική μου επιθυμία να μην συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως εδώ και τρεις εβδομάδες δεν συμμετέχω σε καμία σύσκεψη, δε συντονίζω, δεν εγκρίνω, δεν απορρίπτω θέματα. Τα θέματα τα βλέπω στον “αέρα” και έχω και εγώ την άποψη μου σαν τηλεθεατής αν είναι καλά ή κακά.  Δεν έχω καμία σχέση με την εκπομπή.

Δεν συμμετέχω στην εκπομπή για τους λόγους που ανέφερα αλλά και για άλλους λόγους. Η Ελεονώρα, και δικαίως, εκπομπή της είναι, εκλήθη να υπηρετήσει ένα concept το οποίο το ήθελε διακαώς και γι’ αυτό με έβαλαν να το σχεδιάσω. Υπηρετεί ένα concept που ναι, εγώ το σχεδίασα. Μα είναι αναφαίρετο δικαίωμα της να θέλει να το αλλάξει. Αλλά θα πρέπει να συνομιλήσει με τη Διοίκηση με την οποία δεν συναντιέται.