Ο σκηνοθέτης Τζαντ Άπατοου ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για το HBO με θέμα τη ζωή του κωμικού Τζορτζ Κάρλιν.

Ο stand-up κωμικός και ηθοποιός, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πιο επιδραστικούς στην ιστορία της τέχνης, κάποτε είχε χαρακτηριστεί «ο πρύτανης της κωμικής αντικουλτούρας», καθώς η διάσημη σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ τον οδήγησε στην πορεία προς την πολιτική, τη θρησκεία και τον κοινωνικό σχολιασμό.

Η Apatow Productions συνεργάστηκε με την HBO Documentary Films και τη Rise Films για την παραγωγή του αποτελούμενου από δύο μέρη ντοκιμαντέρ, για το οποίο θα αξιοποιηθούν στιγμιότυπα από το αρχείο του HBO που προβάλλουν τη γόνιμη σχέση του Τζορτζ Κάρλιν με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ως διάσημος κωμικός, ηθοποιός, κοινωνικός σχολιαστής και συγγραφέας, ήταν γνωστός για το μαύρο χιούμορ και τις σκέψεις του για την αμερικανική κοινωνία» αναφέρεται σε περιγραφή του ντοκιμαντέρ από το HBO. «Το έργο του Τζορτζ Κάρλιν γίνεται πιο επίκαιρο κάθε μέρα» ανέφερε ο Τζαντ Άπατοου σε δήλωσή του. «Είναι τιμή μου που μου δίνεται η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία της ζωής και του έργου του» πρoσέθεσε.

«Ονειρευόμουν τους κατάλληλους ανθρώπους να εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσουν σε ντοκιμαντέρ την ιστορία του πατέρα μου όπως της αξίζει- με σεβασμό στην κωμική ιδιοφυΐα του και τον μοναδικό πολιτιστικό αντίκτυπο, χωρίς να αποκρύπτονται οι προσωπικοί αγώνες και η ανθρώπινη πλευρά του» τόνισε η κόρη του κωμικού, Κέλι Κάρλιν.

«Ο Τζορτζ Κάρλιν είχε μια σειρά από πολύ επιτυχημένα άλμπουμ κωμωδίας στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’70. Όταν επήλθε κόπωση ο Τζορτζ χρειαζόταν ένα μέρος που θα δεχόταν τη γλώσσα του και θα τροφοδοτούσε την καριέρα του. Το HBO έδωσε στον Τζορτζ μια σκηνή, στην οποία η γλώσσα του ήταν ανεξάντλητη και η κωμική ιδιοφυΐα του παρουσιάστηκε σε εκατομμύρια θεατές» ανέφερε ο εκτελεστικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ Τζέρι Χάμζα.