Η «μάχη» για την τηλεθέαση καλά κρατεί και το καλοκαίρι, με το στοίχημα για τα κανάλια να έχει μετατοπιστεί κυρίως στο ενημερωτικό κομμάτι, ελέω επικαιρότητας. Σε μια περίοδο με σημαντικές εξελίξεις σε πολιτικά, εθνικά και διεθνή θέματα και με την πανδημία εν εξελίξει να επηρεάζει όλους τους τομείς την καθημερινότητα, η ενημέρωση στο Open – όπως μαρτυρούν και τα νούμερα – έχει μπει δυνατά στη μάχη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των τηλεθεατών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τον Άκη Παυλόπουλο και τη Ντόρα Κουτροκόη κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη, σημειώνοντας μέσο όρο 19% στο δυναμικό κοινό και μέσο όρο 21,4% στους άντρες 25-54.

Υψηλή τηλεθέαση σημείωσε το μεσημεριανό δελτίο του σταθμού με μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 14,8%, τρίτο στη γενικό κατάταξη μπροστά από τα μεσημεριανά δελτία των ΣΚΑΙ (14,4%) Alpha (13,7%) και Mega (6,9%).

To Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, από την άλλη, κατέγραψε ποσοστό 10,9% και βρέθηκε μπροστά από τα κεντρικά δελτία των ΑΝΤ1 (8,1%), ΕΡΤ (7,4) και Mega (3,5%).

Στο σύνολο, δε, της ημέρας ο σταθμός κατέγραψε ποσοστό 9,4% στο δυναμικό κοινό και βρέθηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης μαζί με τον ΣΚΑΙ.