Η ομαδική δοκιμασία αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη για την κόκκινη ομάδα η ομάδα έχασε με συντριπτικό σκορ.

Ο Σταύρος Γεωργίου έθεσε τον εαυτό του ως υποψήφιο προς αποχώρηση ενώ είχε σκέψεις κατά τη δοκιμασία αποχώρησης να μην μαγειρέψει ώστε να είναι αυτός που θα βρεθεί εκτός MasterChef 4.

Ο παίκτης ανέφερε τους λόγους που είχε αυτές τις σκέψεις.

«Σεφ, ότι και να πω τώρα δεν έχει σημασία. Απλά δεν θεωρώ δίκαιο να φύγει κάποιο από τα παιδιά γιατί δεν έχω βρει κάτι που να πήγε λάθος. Πριν αν ξεκινήσει η δοκιμασία, μας είχατε πει για επαγγελματισμό και πειθαρχία. Νομίζω πως αυτό ήταν το μόνο σίγουρο που είχαμε κάνει, αν εξαιρέσουμε το μενού και αυτό που είχαν φάει οι καλεσμένοι που είναι το αποτέλεσμα. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα παιδιά, με κάθε σεβασμό προς τον Γιάννη, απλά και εσείς που ήρθατε στην κουζίνα, νομίζω ότι είχατε καταλάβει ότι εμείς ήμασταν πολύ πιο οργανωμένοι» είπε ο Σταύρος στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τότε πήρε τον λόγο και «κάρφωσε» τον παίκτη για τη στάση του. «Πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιωθείς ή πιστεύεις ότι έχεις φτάσει ταβάνι;».

Ο Σταύρος δικαιολογήθηκε λέγοντας: «Για να βρίσκομαι εδώ εννοείται πως πιστεύω πως μπορώ να βελτιωθώ».

«Άρα ποιος είναι ο τρόπος για να βελτιωθείς; Να τα παρατήσεις; Ή να ακυρώσουμε 25 ψήφους των πολύ σπουδαίων καλεσμένων που είχαμε;» θέλησε να μάθει ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Μα δεν είπα κάτι για αυτό. Έχω μιλήσει για πειθαρχία και επαγγελματισμό γιατί ήταν το ζητούμενο μας» δικαιολογήθηκε ο Σταύρος.

«Το ζητούμενο, ναι, από εκεί ξεκινάμε αλλά καταλήγουμε στα νόστημα πιάτα. Στη γεύση» απάντησε ο Σωτήρης Κοντιζάς ενώ στο τέλος ανέφερε πως: «Μάλλον κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι καλύτερα, πιο σωστά!».