Δεν έλειψαν οι εντάσεις σε ακόμη ένα συμβούλιο στο Survivor 3. Μόνο που αυτή τη φορά, η ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Χικμέτ και τον Τόνι, όταν ο πρώτος τον «κάρφωσε» για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας φανερά εκνευρισμένος πως δεν πρόκειται να πει ούτε ένα γεια στην ελληνική ομάδα, όσο παραμένει σε αυτήν ο συγκεκριμένος παίκτης.

Όλα ξεκίνησαν στο αγώνισμα όπου οι Έλληνες και οι Τούρκοι παίκτες αγωνίζονται μαζί σε ζευγάρια. Στον τελικό έφτασαν οι Τόνι – Οκάι και Παναγιώτης – Χικμέτ και συμφώνησαν μεταξύ τους να μοιραστούν το έπαθλο. Οι νικητές, δηλαδή, να επιλέξουν τους άλλους δύο. Ωστόσο, στο τέλος ο Τόνι δεν επέλεξε τον Χικμέτ, αλλά τον Μπορά, με τον οποίο επίσης είχε συμφωνήσει όποιος από τους δύο κερδίσει, να πάρει τον άλλον στο έπαθλο φαγητού.

Ο Χικμέτ δεν άφησε να πέσει κάτω το συγκεκριμένο σκηνικό και φανερά εκνευρισμένος είπε στο συμβούλιο: «Δεν θέλω να μιλήσω μαζί του. Δεν θέλω να πω ούτε ένα γεια στην ελληνική ομάδα μέχρι να φύγει αυτό το άτομο. Μη με παρεξηγήσουν. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό, αλλά είναι η απόφασή μου. Τα ξέρει ο Παναγιώτης, ας τα εξηγήσει αυτός».

Ο Παναγιώτης εξήγησε, λοιπόν, πώς είχαν τα πράγματα.

«Στο παιχνίδι εγώ ήμουν με τον Χικμέτ και ο Τόνι με τον Οκάι. Φθάσαμε στον τελικό και όταν ήμασταν στην αφετηρία, μου ο Τόνι να πω στον Χικμέτ αν θέλει, όποιος κερδίσει μα διαλέξει τον άλλον για να φάμε, επειδή είμαστε όλοι στον τελικό. Το είπα στον Χικμέτ, ο οποίος εκείνη την ώρα δεν μου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, εγώ όμως είπα στον Τόνι ότι ναι θα γίνει γιατί πίστευα ότι ο Χικμέτ δεν θα έχει πρόβλημα. Ο Τόνι χτύπησε κι εγώ πήγα να δω πώς είναι και εκείνη την ώρα δεν άρεσε στον Τόνι η στάση του Χικμέτ. Και από εκεί και πέρα άλλαξε γνώμη ο Τόνι και δεν ήθελε να διαλέξει τον Χικμέτ», είπε ο Παναγιώτης.

Στη συνέχεια ο Τόνι πήρε το λόγο, ξεσπώντας εναντίον του Τούρκου παίκτη.

«Όταν χτύπησα, όλοι ήρθαν αν δουν πώς είμαι και ο Χικμέτ προσπαθούσε να δείξει στον Παναγιώτη πώς να κλέψει ένα βήμα πιο μπροστά για να κερδίσουν το παιχνίδι. Είναι υπερόπτης. Το είδα και μου το επιβεβαίωσε και ο συμπαίκτης μου. Ακόμα και όταν ήταν έτοιμη η σφυρίχτρα ήρθαν και του… έβαλαν τρεις φορές χέρι να μην κλέβει. Όταν έχασε, δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά του. Επέλεξα τον Μπορά και είναι δικαίωμά μου ποιον θα επιλέξω. Και συμβόλαιο να του είχα υπογράψει, με αυτή την αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντί μου, θα το έσκιζα εκείνη την ώρα και δεν θα του έδινα και λογαριασμό. Το αν με συμπαθεί ο Χικμέτ ή όχι, δεν με απασχολεί. Βλέπουμε τι κάνει και η υπεροψία σε έναν άνθρωπο. Χτύπησα και αντί να έρθει να δει πώς είμαι, έλεγε στον Παναγιώτη πώς θα κάνουν πιο γρήγορα την πίστα για να κερδίσει. Μάλλον αυτόν η πείνα τον έχει βαρέσει πιο πολύ απ’ ότι εμένα. Δεν θα του δώσω λογαριασμό τι θα κάνω. Όταν βλέπω αυτή την αντιαθλητική συμπεριφορά, δεν έχω κάτι να πω», είπε ο Τόνι.