Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο που απεβίωσε πριν από ένα χρόνο ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του χρόνου», με το Χρίστο Βασιλόπουλο.

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος αναφέρεται στα δύσκολα παιδικά χρόνια του ηθοποιού στις φτωχογειτονιές του Νέου Φαλήρου, καθώς και στην εξορία (1948 – 1950) στη Μακρόνησο, εξαιτίας της αριστερής δράσης του πατέρα του. Η περίοδος αυτή υπήρξε σταθμός στη ζωή του, αφού εκεί είχε την πρώτη του επαφή με καλλιτέχνες, όπως ο Μάνος Κατράκης και ο Νίκος Κούνδουρος, γνωριμία που τον οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1951, στην ταινία «Μαγική Πόλη».

Για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε μικρούς ρόλους, εργαζόμενος παράλληλα και ως φροντιστής στα κινηματογραφικά πλατό. Είναι η περίοδος εκείνη, που αμφισβητείται από πολλούς ηθοποιούς, που τον αποκαλούν «σαρδάμη». Σκηνοθέτες και ηθοποιοί που συνεργάστηκαν και τον γνώρισαν από κοντά, φωτίζουν άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής του διαδρομής. Μεταξύ άλλων για την προσωπικότητα και το ταλέντο του μιλούν οι: Τάσος Ζωγράφος, Ντίνος Κατσουρίδης, Νίκος Κούνδουρος, Τάκης Παπαγιαννίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Άννα Φόνσου, Βάσια Τριφύλλη, Έφη Ροδίτη, Σπύρος Παπαδόπουλος κ.α.

Στο δεύτερο μέρος καταγράφεται το πώς ο γνωστός ηθοποιός, από το 1964 που έφτιαξε τη δική του εταιρία παραγωγής «ΘΒ Ταινίες γέλιου», έφτασε στη χρεωκοπία. Συνεργάτες του, εξηγούν γιατί απέτυχε το τολμηρό του εγχείρημα. Παρά την πτώχευση όμως, συνέχισε να γυρίζει ταινίες.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του, εκείνη την περίοδο, ήταν το 1971, όταν η ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;» απέσπασε τα βραβεία κριτικών και κοινού, ενώ ο ίδιος κέρδισε το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και γνώρισε την αποθέωση του κοινού. Το αφιέρωμα καταγράφει επίσης και τη στροφή του στην τηλεόραση τη δεκαετία του ’80. καθώς και τη θέση του τη δεκαετία του ’90, στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Είναι η ίδια περίοδος που για πρώτη φορά ο Θ. Βέγγος εμφανίζεται στην Επίδαυρο και ερμηνεύει Αριστοφάνη.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος προβάλλονται στιγμιότυπα από ελληνικές ταινίες στις οποίες εμφανίζεται ο Θ. Βέγγος, αποσπάσματα από συνεντεύξεις του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.