Την άμεση αναστολή των γυρισμάτων της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς House of Cards αποφάσισαν τόσο το Netflix όσο και η MRC (Media Rights Capital), λίγες ώρες μετά την απόφαση να τερματιστεί η σειρά μετά το τέλος της επερχόμενης, έκτης σεζόν. Μια απόφαση που ήρθε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από κατηγορίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση.

«Η MRC (Media Rights Capital) και το Netflix αποφάσισαν την αναστολή της παραγωγής της έκτης σεζόν του House of Cards, μέχρι νεωτέρας, προκειμένου «να μελετήσουμε την κατάσταση και να απαντήσουμε στις ανησυχίες των ηθοποιών και της υπόλοιπης ομάδας», αναφέρεται σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι όλη αυτή ιστορία ξεκίνησε από την κατηγορία του ηθοποιού, Άντονι Ραπ, εις βάρος του Σπέισι, ότι τον παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 30 χρόνια, όταν εκείνος ήταν 14 ετών και ο πρωταγωνιστής του House of Cards 26.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 58χρονος Σπέισι απάντησε το βράδυ της Κυριακής ότι είναι «τρομοκρατημένος» από τις κατηγορίες του συναδέλφου του, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται τίποτα από το συμβάν.

Ζήτησε συγγνώμη από τον Ραπ γι’ αυτήν τη «βαθιά απρεπή συμπεριφορά μεθυσμένου», όπως τη χαρακτήρισε. Στην ίδια ανάρτηση αποκάλυψε ότι είναι καιρός «να αντιμετωπίσει άλλα πράγματα στη ζωή μου». Διευκρίνισε μάλιστα ότι αν και στο παρελθόν είχε σχέση και με γυναίκες «τώρα επιλέγω να ζήσω ως ομοφυλόφιλος».