Η ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του Αλέκου Αλεξανδράκη που έφυγε από τη ζωή στις 8 Νοεμβρίου 2005,  ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το επεισόδιο της εκπομπής «Νυχτερινός επισκέπτης» με Άρη Σκιαδόπουλο που γυρίστηκε το 1996.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης μιλάει για το ξεκίνημα της καριέρας του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και την αρχή της ενασχόλησής του με τον κινηματογράφο. Αναφέρεται στην πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο στην παράσταση «Φθινοπωρινή Παλίρροια» (1949) με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη, στις ηθοποιούς με τις οποίες συνεργάστηκε, ενώ σχολιάζει θεατρικούς ρόλους που ερμήνευσε.

Η συζήτηση περιστρέφεται επίσης γύρω από την πολιτικοποίησή του και τη σχέση του, ήδη από τα νεανικά του χρόνια, με τον χώρο της Αριστεράς κατά τη διάρκεια της Κατοχής, καθώς και την ταινία «Συνοικία το όνειρο» (1961) που σκηνοθέτησε ο ίδιος. Αποκαλύπτει ακόμα στοιχεία της προσωπικής ζωής του, καθώς και την άποψή του για την τέχνη της υποκριτικής στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στην εκπομπή προβάλλονται πλάνα με σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που πρωταγωνίστησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Περισσότερα στο www.ert-archives.gr και www.ert.gr.