Την ώρα που καλπάζει η ακρίβεια και μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνει το ενδεχόμενο αύξησης του τέλους για την δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η ΕΡΤ εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν οι πολίτες υποχρεωτικά μέσω των λογαριασμών ρεύματος κατά 50 λεπτά.

Αυτό σημαίνει πως από τα 3 ευρώ που χρεώνεται κάθε νοικοκυριό, εφόσον ισχύσει η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, θα πληρώνει 3,50 ευρώ τον μήνα.

«Το θεωρώ παράλογο στους καιρούς που ζούμε», «δεν μ’ αρέσει», «θα το υποστούμε και αυτό», «παντού μας ζητούν να πληρώσουμε, δεν φτάνουν τα λεφτά πια», δεν αντέχει ο λαός» είναι μερικές από τις αντιδράσεις των πολιτών στην εισήγηση της ΕΡΤ για αύξηση του ανταποδοτικού τέλους στην κάμερα του Alpha.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, κ. Πλειός ανέφερε πως: «Επειδή η ΕΡΤ πληρώνεται από όλους, πρέπει να καλύπτει τα ενδιαφέροντα και τις απόψεις όλων. Για παράδειγμα δεν υπάρχει πρόγραμμα για τους μεταναστές…».