Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «D Maris Bay» φιλοξένησε τον Ηλία Ψινάκη ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ. Με ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Ψινάκης τον ευχαρίστησε για την υπέροχη φιλοξενία. «Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Φερίτ, είσαι ο καλύτερος οικοδεσπότης», γράφει συνοδεύοντας τη κοινή τους φωτογραφία.

Ο Σαχένκ είναι ένας από τους πλουσιότερος ανθρώπους στην Τουρκία, με την περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes, να ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι προεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dogus Hoding, ενός κολοσσιαίου ομίλου οι δραστηριότητες του οποίου επεκτείνονται στον τουρισμό, το real estate, τα μέσα ενημέρωσης έως και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις κατασκευές και τα αυτοκίνητα.

Η Dogus έχει επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο «Galataport», το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, με έργα που περιλαμβάνουν έναν τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, ξενοδοχείο, αλλά και πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια.

Στο χαρτοφυλάκιό του είχε μέχρι πριν από μερικά χρόνια και κορυφαία ξενοδοχεία εκτός Τουρκίας, όπως τα ξενοδοχεία «Astir Palace» (Αστέρας Βουλιαγμένης) και το «Athens Hilton» στην Ελλάδα, αλλά και το «Capri Palace» και το «Aldrovandi Villa Borghese» στην Ιταλία.

Το επιχειρηματικό κύρος του Σαχένκ ξεπερνάει τα τουρκικά σύνορα. Είναι ενδεικτικό πως τον Μάιο του 2006 εξελέγη και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας – ΗΠΑ, ενός επιχειρηματικού γκρουπ με στόχο την προώθηση του εμπορίου και εν γένει των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.