Η πρώτη γυναίκα σόλο μουσικός κρουστών που απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ έγινε η Sheila E. Η μουσικός, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Sheila Escovedo, ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως «αισθάνομαι τιμή και ευλογημένη που λαμβάνω αυτό το διάσημο βραβείο».

«Αυτή είναι μια στιγμή που θα αγαπώ για το υπόλοιπο της ζωής μου» τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής αποκαλυπτηρίων του αστεριού. Στην τελετή ήταν παρών, μεταξύ άλλων αστέρων, και ο πρώην ντράμερ των Beatles, Ringo Starr. Επίσης, η βραβευμένη με Grammy και Όσκαρ τραγουδίστρια της R&B, H.E.R. μίλησε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Ινστιτούτο Μουσικών στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Η Sheila E., γνωστή ως «Βασίλισσα των Κρουστών», εκτός από τις επιτυχίες της «The Glamorous Life» και «A Love Bizarre» και τη μακροχρόνια σχέση της με τον Prince, συμμετείχε σε περιοδείες θρύλων της μουσικής, όπως ο Μάρβιν Γκέι και ο Λάιονελ Ρίτσι και συνεργάστηκε με αστέρες, όπως ο Φιλ Κόλινς, η Γκλόρια Εστέφαν και η Μπιγιονσέ. Για μία πενταετία, ήταν σε περιοδείες με τον Ringo Starr και την μπάντα του All-Starr Band.

Γεννημένη στο Όκλαντ, η Sheila Escovedo μεγάλωσε περιτριγυρισμένη από μουσική. Ο πατέρας της, ο μουσικός κρουστών Pete Escovedo, έφερνε την μπάντα του και φίλους, όπως ο Tito Puente και ο Eddie Palmieri, στο σπίτι τους για πρόβες και οι θείοι της έπαιζαν σε μια σειρά από γκρουπ από μπάντες της πανκ, έως το συγκρότημα του Κάρλος Σαντάνα.