Στον καναπέ της εκπομπής «Studio 4» της ΕΡΤ κάθισε το απόγευμα της Τρίτης (14/02) η Ελένη Ψυχούλη και μίλησε για όλα. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος βρέθηκε στην παρέα της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου και μίλησε για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και την απιστία με αφορμή και την σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

«Τότε έγραφα σε ό,τι υπήρχε στο περίπτερο. Θυμάμαι ότι την τελευταία εποχή που έγραφα αυτά, ήταν πολύ της μόδας η σχέση με νεότερους. Ξέρετε πώς πηγαίνουν αυτά. Τότε ήταν η Άννα Βίσση που τα είχε φτιάξει με κάποιον ή η Madonna, δεν θυμάμαι. Οπότε ξαφνικά το τι κάνει η κάθε σταρ γίνεται μόδα και δίνει αφορμή για συζήτηση» ανέφερε αρχικά η Ελένη Ψυχούλη.

«Αυτό έπαιζε πάρα πολύ και επειδή τα είχα κι εγώ τότε με νεότερο, ήταν βιωμένη εμπειρία. Πιστεύω ότι η σχέση με νεότερο είναι μονόδρομος, δεν αλλάζουν αυτά. Όταν μεγαλώνεις, είναι πολύ καλύτερο να είσαι με κάποιον μικρότερο και αντίστροφα ο μικρότερος είναι ωραίο να είναι με μεγαλύτερο» είπε αμέσως μετά η Ελένη Ψυχούλη.

«Είναι θέμα χαρακτήρα και πόσο ανοιχτός είναι να αγαπήσεις. Ο έρωτας, εντάξει, είναι κατακούτελος, δεν τον αποφεύγεις. Με την αγάπη τι γίνεται. Είναι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να αγαπήσουν περισσότερο, άλλοι που τυχαίνει να συμβαδίσουν. Με το διαφορετικό έχει πιο πολύ σασπένς, έρχεται ένας νέος κόσμος» σημείωσε η συγγραφέας.

«Με ό,τι ασχολείται το έτερον ήμισυ του έρωτα ασχολείσαι κι εσύ. Κι ο τρόπος που αναπνέει ακόμα είναι ξεχωριστός για σένα. Μετά, όμως, όταν σιωπήσει ο έρωτας, εκεί το χάνουμε όλοι. Είναι μοίρα πια μετά, το πόσα κοινά έχετε και τα λοιπά. Δεν έχει να κάνει η ηλικία με αυτό» επισημαίνει η Ελένη Ψυχούλη.

«Αυτό με τα one night stands ήταν στην εποχή μας… Δεν ξέρω, γίνονται ακόμα;»

«Έχω ζήσει και σε πολλούς μεγάλους έρωτες απίστευτα, που μπορώ να γράψω σενάριο, αλλά έχω ζήσει κι one night stands που μπορώ να γράψω ταινία, μυθιστόρημα για ένα one night stand. Υπέροχο. Ποιητικά πράγματα, εξωφρενικά, καμία φορά λέω το έζησα; Μήπως το ονειρεύτηκα; Ήταν σαν ξαφνικά εκεί που κάθεσαι να έρχεται ένα φτερό, ένα περιστέρι άσπρο που σε αγγίζει με την αύρα του, κάνει ένα αεράκι και φεύγει. Αυτό θα το θυμάσαι για πάντα» είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Ψυχούλη.

«Αυτό με τα one night stands ήταν στην εποχή μας… Δεν ξέρω, γίνονται ακόμα; Απέχω. Υπάρχουν; Αν σήκωνε και τα τηλέφωνα, δεν θα το λέγαμε one night stand. Κάποτε ήταν ταμπού, δεν το συζητούσες, αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ ποιητικό. Μπορεί να έχει την απόλυτη αφοσίωση, έρωτα, πάθος, κατανόηση» πρόσθεσε.

«Μου έκαναν προξενιό για άλλον και γνώρισα τον άντρα μου»

«Μου έκαναν προξενιό για άλλον και γνώρισα τον άντρα μου. Ήταν να γνωρίσω τον κολλητό του. Ήρθαν μαζί και εγώ ερωτεύτηκα τον δίπλα. Μου προξενεύαν τον άλλον. Μου είχαν κάνει πολλά προξενιά. Δεν ήταν αμήχανο, αν ήταν να τύχει θα τύχει. Είμαι περήφανη, το θέμα είναι να μην ντρέπεσαι για τον πατέρα του παιδιού σου, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν έχουν συμβεί διαζύγια, πολλές φορές οι γυναίκες δεν έχουν καλή ιδέα για τους πατέρες των παιδιών τους. Εγώ είμαι περήφανη, αυτό σημαίνει ότι άξιζε» αποκάλυψε αρχικά η Ελένη Ψυχούλη.