Ένα μοντέλο και στα του Instagram έγινε έξαλλη και κατέφυγε στη δικαιοσύνη όταν αντιλήφθηκε ότι μία εταιρεία που κατασκευάζει και εμπορεύεται κούκλες του σεξ είχε κλέψει την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της, κυκλοφορώντας προϊόντα ίδια με εκείνη.

Η Yael Cohen Aris, μοντέλο και influencer από το Ισραήλ – έμαθε για την κούκλα του Doll Studio από έναν follower της, οποίος την ενημέρωσε σχετικά ότι η κούκλα μοιράζεται ακόμη και το όνομά της, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα σημάδι που έχει ακριβώς κάτω από το στόμα της.

Εμφανιζόμενη στο This Morning, η 25χρονη επέμεινε ότι «δεν μπορεί να κάνει κάποιο λάθος» με τις ομοιότητες, ενώ ο παρουσιαστής Phillip Schofield σημείωσε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ακόμη και «φωτογραφίες και βίντεο από τον λογαριασμό σας στο Instagram για να πουλήσει το προϊόν».

«Δεν έχω τίποτα απέναντι στις κούκλες του σεξ αλλά εδώ υπάρχει ζήτημα συναίνεσης»

Η Yael παραδέχτηκε ότι ενώ δεν είναι «κατά της βιομηχανίας των κούκλων του σεξ» γενικά, είπε ότι η κατάστασή της εγείρει το ζήτημα της συναίνεσης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν έχω τίποτα εναντίον της βιομηχανίας των sex dolls. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το έκαναν χωρίς τη συγκατάθεσή μου και εν αγνοία μου.

Επίσης, είναι διπλά λάθος γιατί συνδέεται με την ταυτότητά μου – δεν είναι απλώς μια κούκλα που μου μοιάζει ή εμπνέεται από εμένα. Είμαι εγώ σε κούκλα».

Η Yael – η οποία έχει ζητήσει νομική βοήθεια για την κατάσταση – επέμεινε ότι δεν έχει αυξήσει τους ακόλουθούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι επί του παρόντος ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο.

Και όταν η Phil ρώτησε αν θα μπει στον πειρασμό να δεχτεί ένα ποσοστό των πωλήσεων ως αποζημίωση, αποκάλυψε ότι θέλει μια πολύ διαφορετική λύση: «Όχι, και νομίζω ότι πρώτα από όλα, πρέπει να βγει από τα ράφια. Ίσως έτσι μπορούμε να μιλήσουμε για το τι συνέβη και πώς τα πράγματα πήγαν στραβά και γιατί», είπε.