Κάθε λάτρης του πούρου θα σας πει ότι τα πούρα είναι ένα χόμπι και όχι συνήθεια. Και όπως κάθε χόμπι, υπάρχει ο σωστός, αλλά και ο λάθος τρόπος για να το κάνετε.

Είτε είστε αρχάριος είτε ειδικός, δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι δεν ξέρουν πώς να καπνίσουν ένα πούρο.

Πολλοί πιστεύουν ότι δύο πούρα θα έχουν τον ίδιο καπνό. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση 100%.

Πολλοί πιστεύουν ότι η γεύση των πούρων αλλάζει με τα χρόνια, όπως των κρασιών. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο, οι κατασκευαστές προσπαθούν να φτιάχνουν πούρα που να διατηρούν τη γεύση τους. Με το χρόνο, η γεύση θα αλλάξει ελαφρώς, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ένα επίσης πολύ συνηθισμένο λάθος είναι να κρατάει κανείς το πούρο στο στόμα του. Πρέπει να το κρατάτε στο χέρι και να το βάζετε στο στόμα μόνο για να ρουφήξετε. Έτσι καίγεται και πιο αργά και δε σπαταλάτε πολύτιμο καπνό.

Άλλο λάθος είναι να βουτάτε το πούρο στο αλκοόλ. Καταστρέφει αμέσως τη γεύση του πούρου.

Επίσης, μην περιορίζετε το κάπνισμα του πούρου σε μόνο μία μάρκα. Ένας σοβαρός καπνιστής πούρου έχει διάφορες μάρκες που ταιριάζουν σε διάφορες περιστάσεις.

Μην καπνίζετε ό,τι καπνίζουν οι άλλοι. Μην καπνίζετε το χοντρό πούρο που καπνίζει και ο διευθυντής σας. Καπνίστε κάτι που θα απολαύσετε.

Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να κατεβάζετε τον καπνό του πούρου. Τα πούρα δεν είναι τσιγάρα και ο καπνός τους συνήθως είναι πολύ πιο βαρύς. Τραβήξτε λοιπόν μία τζούρα, κρατήστε τη στο στόμα σας και μετά απλά φυσήξτε. Ρουφάτε κάθε περίπου 30 δευτερόλεπτα και απολαύστε το πούρο σας με ένα δυνατό αλκοόλ.