Κύριο μέλημα των Αμερικανών δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα είναι αν η Μπιγιονσέ τραγούδησε ζωντανά τον εθνικός ύμνο των ΗΠΑ ή τραγούδησε playback.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και έχουν προκαλέσει «κύμα» αντιδράσεων.

Εκπρόσωπος της ορχήστρας του αμερικανικού ναυτικού των ΗΠΑ, είπε ότι η διάσημη τραγουδίστρια, αποφάσισε να πάει την τελευταία στιγμή με προ-ηχογραφημένη μουσική και κατά τη γνώμη της, ο εθνικός ύμνος δεν αποδόθηκε ζωντανά.

Λίγο αργότερα όμως η ορχήστρα του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών τα… μάζεψε αναφέροντας σε ανακοίνωσή της.

«Η ορχήστρα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει αν ήταν ζωντανή ή προ-ηχογραφημένη». Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης, ότι τα μέλη της ορχήστρας και η Beyonce δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν κοινή πρόβα πριν την τελετή της ορκωμοσίας.


«Κάθε κομμάτι της μουσικής που πρέπει να εκτελεστεί στην τελετή της ορκωμοσίας προ-ηχογραφείται, για κάθε δύσκολη περίπτωση, όπως βλάβη του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή άλλες συνθήκες» συνεχίζει η ανακοίνωση της ορχήστρας του πολεμικού ναυτικού.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας πάντως απέφυγαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις. Στο twitter βροχή έπεφταν τα αιχμηρά σχόλια για την τραγουδίστρια.

« Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Beyonce να ανοιγοκλείνει απλώς το στόμα» έγραψε ένας χρήστης ενώ κάποιος άλλος είπε «Προφανώς η παράσταση της Beyonce ήταν όπως οι ουσίες του Άρμστρονγκ στις γαλλικές Άλπεις».