Για την προσωπική του ζωή, την απιστία και το ενδεχόμενο της απόκτησης ενός παιδιού μίλησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην εκπομπή ««Πρωινό Mou».

Για τον έρωτα στη ζωή του, είπε: «Ο έρωτας έρχεται από μόνος του. Δεν βγαίνεις έξω και λες “Τώρα θα ερωτευτώ!”. Στην αρχή σού αρέσει, μετά δένεσαι και μετά σου είναι απαραίτητος». Όσο για το αν θα έμενε ο ίδιος σε μία σχέση στην οποία δεν υπήρχε πια ο έρωτας και το πάθος, σχολίασε: «Ποτέ μη λες ποτέ. Δεν ξέρω. […] Απλά δεν αντέχω να μένω κάπου, αν δεν θέλω κάτι πάρα πολύ».

Με αφορμή την τελευταία του δήλωση, οι οικοδεσπότες της εκπομπής τον ρώτησαν αν θα έμενε σε μία σχέση που θα εξελισσόταν σε γάμο, με εκείνον απαντά: «Με τον γάμο είναι άλλη η υπόθεση. Δεν έχει να κάνει ούτε με την αγάπη, ούτε με τον έρωτα», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε με χιούμορ: «Γάμος για μένα σημαίνει να χαίρομαι πάρα πολύ που οι άνθρωποι γύρω μου είναι πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Και να πηγαίνω στον γάμο τους!» Και τελικά συμπλήρωσε:«Οχι, για μένα δεν το αισθάνομαι (σ.σ.: ότι ο γάμος είναι κάτι που θα του συμβεί). Δεν είναι θέμα σκέψης, είναι θέμα “φτιαξιάς”. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, μέχρι τώρα, δεν έχω σκεφτεί να παντρευτώ. […] Δεν είμαι φτιαγμένος για κάτι τέτοιο – έτσι νομίζω δηλαδή».

Τέλος, μίλησε για την απιστία: «Η απιστία είναι μια μορφή προδοσίας. Σε όλες τις περιπτώσεις. Και δεν συγχωρείται. Άπαξ και είσαι ερωτευμένος, δεν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτό. Μπορεί να το δεχτείς, μόνο όταν σταματήσει να σε αφορά ο άλλος». Και όταν ρωτήθηκε αν έχει απιστήσει ποτέ, απάντησε: «Παραδόξως, δεν είμαι από τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία», ωστόσο παραδέχθηκε πως μάλλον ο ίδιος έχει πέσει θύμα απιστίας: «Νομίζω, ναι, με έχουν απατήσει».