Από το ξεκίνημα της κιόλας έδινε την εντύπωση ότι θα ακολουθούσε μακρά καριέρα ως ηθοποιός. Όταν όμως, γνώρισε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1955 τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό η ζωή της πήρε άλλη τροπή. Αποδεχόμενη την πρόταση γάμου που της έκανε, μεταμορφώθηκε και κυριολεκτικά σε πριγκίπισσα κι αποσύρθηκε από το Χόλυγουντ σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Στα έξι χρόνια που η Γκρέις Κέλι εργάστηκε στο Χόλιγουντ γύρισε μόνο 11 ταινίες, εντούτοις κατατάσσεται στις πιο πολυαγαπημένες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ και το όνομά της αποτελεί συνώνυμο του στιλ, της ακτινοβολίας και της χάρης.

Η λαμπερή της παρουσία αναβιώνει και σήμερα μέσα από επτά πορτραίτα της που δεν είχαν δει μέχρι το φως της δημοσιότητας. Ο φωτογράφος Loomis Dean είχε τραβήξει τις φωτογραφίες αυτές το φθινόπωρο του 1953 λίγο πριν η Γκρέις Κέλι πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του Χίτσκοκ «Dial M for Murder» και «Rear Window».

Παρατηρώντας κανείς στις φωτογραφίες δε γίνεται παρά να συμφωνήσει με αυτό που ο ηθοποιός Jimmy Stewart είχε πει κάποτε: «Είναι η πιο ωραία γυναίκα που έχω γνωρίσει. Η Γκρέις μου χάριζε κάθε φορά που την έβλεπα ένα απαλό, ζεστό φως, με έκανε να νιώθω σαν να είμαι σε διακοπές».